Moje vernisáž fotografií: 
Průhonický zámek

Moje vernisáž fotografií:
Průhonický zámek

16. 10. 2014

Vážení a milí, přijměte pozvání na procházku Průhonickým parkem.

Protože sem chodím často a už mnoho let, hlavně na jaře a na podzim, chci vám ukázat místa, která považuji za nejkrásnější. Park leží jižně od Prahy, městskou dopravou jsem tu z centra za 40 minut. Je to zde  vždy jiné, ale pokaždé pastva pro oči a balzám pro duši..Tady uslyšíte opravdovou symfonii přírody, zurčení vody, zpěv ptáků, šumění stromů. Zapomenete na všechny starosti a začnete věřit, že takhle nějak bude v ráji. Podzim tu hýří barvami, až skoro kýč a jaro je tu neuvěřitelné.

V květnu a červnu kvetou rododendrony, je jich zde až 8.000 ve sto druzích. Však také je park Národní kulturní památkou a památkou UNESCO. Park o rozloze 250 ha založil v roce 1885 hrabě Sylva-Tarouca a výsledkem jeho celoživotního úsilí je krajinářské dílo celosvětového významu. Nyní je majitelem zámku a parku Botanický ústav České akademie věd. Mimo našich i cizokrajných stromů a keřů, úžasného alpina, tu potkáte několik rybníků, klikatící se potoky, mosty a můstky, krásné louky, výhledy a vyhlídky.  

Prostě - přijďte a uvidíte.

vernisáž
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
petr stejskal
Průhonice umí vždy pohladit,tak jako většina podobně udělaných parků. Parků v anglickém,přírodním stylu. A podzim sám,když hraje barvama, srdce i duši pohladí. Petr
Jaroslava Handlová
Oli, zachytila jsi zajímavé proměny parku. Já tam znám také jen jaro, tak jsem moc ráda, že jsi nám přiblížila krásná zákoutí i v podzimních barvách. Krásné!
Zoja Sedláčková
Vaše fotky jsou moc pěkné. Ráda jsem se s vámi prošla a zavzpomínala. Na podzim jsme chodívali do Průhonic, když jsem studovala a naposledy jsem tam byla na jaře před dvěma roky. V parku měl svatební obřad syn mé sestry a byla to opravdu nádhera mezi kvetoucími keři.
Soňa Prachfeldová
Olinko, moc krásné i s Tvým slovním doprovodem, příroda je opravdu mocná čarodějka a ještě když se o ní takhle pečuje - skvělé !!!
Jitka Chodorová
To se ti Olinko povedlo,ráda se procházím podzimní krajinou,a tvoje vernisáž mě okouzlila.Byla jsem tam kdysi v mládí,snad na jaře,ale podzim tam musí být taky krásný.Díky.
Miluše Převrátilová
Moc hezká procházka Průhonickým parkem, také chodím ráda do parku zvlášt na jaře a na podzim s foťákem v ruce :-)
Olga Štolbová
Díky za milé komentáře, musím ještě dodat, že v zimě je zasněžený park také úžasný.
Marie Seitlová
Oli, nádherný podzim, dík za druhou procházku Průhonickým parkem. Já jsem tam byla jen na jaře.
Zuzana Pivcová
V Průhonicích jsem byla několikrát, ale vždy jen v květnu, když kvetly keře. Podzim tam musí být podle Tvých fotek také krásný. Moc se Ti, Olinko, povedlo vystihnout tu omamnou atmosféru, patřící k Princezně se zlatou hvězdou.
Růžena Antlová
moc pěkné těch barev co Průhonický park představuje ! Pěkné fotky

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.