Foto

Na Vánoce letos utratíme víc.
Ale co koupit vnoučatům?

27. 10. 2011

Češi chtějí v letošním roce za vánoční dárky utratit více peněz než v předchozích dvou letech, kdy tyto výdaje kvůli hospodářské krizi omezili. Více než třetina lidí přitom aspoň některé vánoční dárky pořídí až po vánočních svátcích, aby využili sezonní výprodeje. Vyplývá to z letošního průzkumu společnosti Unilever.

Petr Hantych z firmy Unilever řekl, že průměrné plánované výdaje za vánoční dárky na osobu v letošním průzkumu vzrostly z loňských 3233 korun na 3578 korun. „V letošním roce můžeme prostřednictvím výzkumu opět sledovat návrat do normálu, respektive Češi zase chystají utratit o něco více než v loňském roce. Přibližují se tím k částce z roku 2008,“ uvedl Hantych.

Vliv ekonomické krize na vánoční útraty byl podle Hantycha patrný v letech 2009 a 2010. Zatímco v roce 2008 průměrné plánované výdaje za vánoční dárky na osobu činily 3667 korun, tak o rok později výrazně klesly na 3106 korun a loni se mírně zvýšily na 3233 korun.

Odhodlání k vyšší útratě však řeší jen částečně věčné dilema prarodičů: Co koupit vnoučatům, které už mají všechno dvakrát? Existuje ještě vůbec nějaký originální dárek? Nabízíme tři malé tipy.

Většinu malých kluků potěší robotická ruka. Dokáže se otáčet a umí přenášet různé předměty. Je obdobou robota z výrobní automobilové linky. Hodí se pro všechny malé techniky.

Pro holčičky se nabízí speciální limitovaná cestovatelská sada, která mimo jiné obsahuje diskotéku, letiště, hotel a křečka Winkie. Zní vám to šíleně? V návodě se dozvíte vše potřebné.

Celou rodinu pak může potěšit malý stromeček bonsai. Buď jako dekorace bytu, nebo jako talisman, o který je potřeba se pořádně starat. Stromeček si navíc můžete vypěstovat přesně do tvaru, který chcete a jenž se vám zrovna hodí.

Takže utrácejte víc, ale s rozmyslem.

nákupy peníze statistika
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martina Králová
Já bych vsadila na praktičnost. Vnoučata sice ještě nemám, ale jsem radši, když se moji rodiče poradí přímo se mnou, co malé koupit. Rozhodně nic nezkazíte kvalitním a hezkým oblečením http://goo.gl/ExCMZM. A nebo nenápadně zjistit, co by se dětem líbilo.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...