Foto

Na Vánoce letos utratíme víc.
Ale co koupit vnoučatům?

27. 10. 2011

Češi chtějí v letošním roce za vánoční dárky utratit více peněz než v předchozích dvou letech, kdy tyto výdaje kvůli hospodářské krizi omezili. Více než třetina lidí přitom aspoň některé vánoční dárky pořídí až po vánočních svátcích, aby využili sezonní výprodeje. Vyplývá to z letošního průzkumu společnosti Unilever.

Petr Hantych z firmy Unilever řekl, že průměrné plánované výdaje za vánoční dárky na osobu v letošním průzkumu vzrostly z loňských 3233 korun na 3578 korun. „V letošním roce můžeme prostřednictvím výzkumu opět sledovat návrat do normálu, respektive Češi zase chystají utratit o něco více než v loňském roce. Přibližují se tím k částce z roku 2008,“ uvedl Hantych.

Vliv ekonomické krize na vánoční útraty byl podle Hantycha patrný v letech 2009 a 2010. Zatímco v roce 2008 průměrné plánované výdaje za vánoční dárky na osobu činily 3667 korun, tak o rok později výrazně klesly na 3106 korun a loni se mírně zvýšily na 3233 korun.

Odhodlání k vyšší útratě však řeší jen částečně věčné dilema prarodičů: Co koupit vnoučatům, které už mají všechno dvakrát? Existuje ještě vůbec nějaký originální dárek? Nabízíme tři malé tipy.

Většinu malých kluků potěší robotická ruka. Dokáže se otáčet a umí přenášet různé předměty. Je obdobou robota z výrobní automobilové linky. Hodí se pro všechny malé techniky.

Pro holčičky se nabízí speciální limitovaná cestovatelská sada, která mimo jiné obsahuje diskotéku, letiště, hotel a křečka Winkie. Zní vám to šíleně? V návodě se dozvíte vše potřebné.

Celou rodinu pak může potěšit malý stromeček bonsai. Buď jako dekorace bytu, nebo jako talisman, o který je potřeba se pořádně starat. Stromeček si navíc můžete vypěstovat přesně do tvaru, který chcete a jenž se vám zrovna hodí.

Takže utrácejte víc, ale s rozmyslem.

nákupy peníze statistika
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%