Moje sbírka pro Michaela Jacksona

Moje sbírka pro Michaela Jacksona

25. 2. 2014

Chtěla bych se s Vámi všemi podělit o svoji náklonnost, kterou chovám několik desetiletí ke králi popu Michaelu Josephu Jacksonovi. Chtěla bych tuto sbírku nazvat LÁSKA. Po dlouhá léta cítím při poslechu jeho hudby andělskou nádheru. Bezpodmínečnou nekonečnou lásku, kterou ze sebe dával nám všem. Tolik zatracovaný, médii propíraný a ponižovaný, nepochopen. Zproštěn všech nesmyslných obvinění ve všech bodech obžaloby...můj milovaný nevinný Michael.

Král popu je moje obrovská srdeční záležitost a jsem velmi vděčná, že naše země měla kdy tu velikou čest tohoto geniálního umělce zde hostit.

Začala jsem před léty se shromažďováním desek, knih, kazet a záznamů o něm, co byly na trhu dostupné. Vše umocnila veliká bolest, která vznikla v mém srdci 25. 6. 2009, kdy navždy odešel ten nejlepší člověk, kterého znám a jež byl chladnokrevně zavražděn a zůstaly po něm jeho tři krásné děti, nyní sirotci.

Abych překonala obrovskou lítost a smutek, který jsem nosila ve svém srdci, jako bych ztratila toho nejvzácnějšího a nejbližšího člověka, začala jsem o něm psát. Nakonec to vygradovalo až tak, že máme s ostatními jeho fanoušky z celého světa již od r. 2010 na kontě 7 knih. Jak v pevných deskách, tak e-knihy v CD podobě. Některé vyšly v Rakousku a jiné na Slovensku ve slovenštině, angličtině a němčině,další kniha je ve výrobě.

Velké poděkování patří dvěma skvělým autorkám, které daly společně s fanoušky MJJ knihy dohromady a to paní Martině Kainz z Rakouska a slečně Valérii Osztatné as. Lily Wonderland ze Slovenské republiky.

Posílám Vám tituly knih, do kterých jsem psala a malovala s ostatními jeho fanoušky, abychom se vypsali ze slz, které nám způsobil jeho nedobrovolný odchod.

S poslední knihou Rytmus lásky - láska pokračuje, jsem vyhrála soutěž o titulní malovanou stranu.

Ještě jsme poslali dvě knihy do rukou jeho nádherných dětí a jejich babičky Katherine Jackson s průvodním dopisem plným lásky a přesvědčení, aby věděli společně, že je milujeme. Výtěžek z knih, které jsme dali dohromady, šel vždy bez nároku na honorář na dětské domovy, děti s rakovinou, dětské nemocnice, lékaře bez hranic a postavila se i socha MJJ v nadživotní velikosti v Dolním Rakousku ve městě Mistelbachu. Také podporujeme zvířecí útulky a prostě pokračujeme v odkazu MJJ, protože to je ten nejvelkorysejší člověk, jež za svého života měl 39 aktivních charit a dal na ně přes půl milionu dolarů. Píši "je", protože v mém srdci žije stále.

Takto se bavím po večerech a mám z toho radost, že mohu pomoci alespoň psaným slovem a obrázky dobré věci.

Je velmi těžké rozhodnout v případě krále popu, co je pro mě největší vzácností…dostala jsem bustu krále popu MJJ, kterou Vám zasílám na fotce, kde jsem mu vytvořila čestné místo ve svém bytě. Ale vše, co jsme nashromáždila nebo byla obdarována věcmi, týkající se MJJ, jsou všechno unikáty a skvosty...protože v nich je uložena láska, která nikdy nezemře.

Dovolte mi, prosím, přidat na ukázku jeden z mých textů z našeho blogu, jež jsem v něm vyjádřila svou převelikou úctu k umělci, který je mým vzorem a měl by být modelem lidskosti pro všechny lidi na světě.

 

Vysílám lásku k nebeským výšinám

Tvůj bílý kůň s Tebou nedávno odcválal do nebeských výšin, Michaeli…

Jako by to bylo včera…

Sedím tu smutně…netancuji, ač Tvá hudba k tomu vždy nabádá…ale narušila bych tím Tvůj perfektní tanec…nezpívám, protože Tvůj zvonivý hlas v písni si chci vychutnat ve vší kráse, jež se rozléhá tak skvostně po místnosti. Vnímám všemi smysly, když vidím krále popu zpívat a tančit…v tomto Tvém životním krédu je ukryto kouzlo…kouzlo lásky a naděje, kterou jsi dával především všem dětem celého světa ve všech končinách, ale i všem, koho jsi potkal nebo byl na druhém konci světa.

Nabádal jsi lidi, aby osvobodili svá srdce od nenávisti…aby osvobodili svou mysl od starostí…aby žili jednoduše a dávali víc, než sami sobě…a také, aby očekávali od života méně a byli vždy velkorysí…

Taková přenádherná bytost chodila po naší planetě a nosila Tvé jméno – Michael Joseph Jackson.

Planeta Země…i na ni jsi nikdy nezapomněl, miloval jsi ji, jako svoji matku a děkoval Bohu za to, jak ji krásně stvořil v každém svém okamžiku do nejmenšího detailu.

Tak úchvatný pokorný král Michael na chvíli navštívil tuto zemi a zanechal zde dědictví lidstvu, které je neopakovatelné.

Při procházce parkem Tě vidím všude… můj pohled na létající ptáky kolem zaznamenává tichý šelest jejich perutí, jež mi připomíná Tvé jemné kroky a posvátnou pokoru, co v sobě nosíš…

Když objímám strom v lese, mám pocit, že objímám Tebe, hřeje mě a dává mi sílu…

Pouhý vánek mi Tě připomíná…lehký dotek a mám před sebou Tvoji celou něžnou osobnost…

V nejkrásnější orosené červené rozkvetlé růži tepe Tvé laskavé a velkorysé srdce a její rudé okvětní lístky svolávají všechny děti světa za Tebou…

Teplé paprsky slunce sálají a hřejí…mám pocit, jako bych byla ve Tvém láskyplném náručí…

Podívej, dešťové kapky padají na zemi, každá se leskne a v kruhu, co vytváří kolem sebe, je odraz Tvých mandlových očí…

V obrazu panovníka na starém plátně ve zlatém rámu vnímám Tvou krásnou tvář…ano…Ty jsi ten nejlepší král, který tam patří…Ty jsi ten vzor, kterým bychom se všichni měli řídit…Ty jsi ta krása a láska, co nosíš neustále ve svém srdci…Ty jsi to krásno, které mě naučilo a učí stále mít své srdce na dlani a dělit se s každým, ať by to byl chléb, voda, či rada nebo dobré slovo…

Ať Ti na obloze kvetou lány Tvých oblíbených slunečnic…ať tančíš a zpíváš pro celý andělský sbor…ať stále rozdáváš lásku na nebesích tak, jak jsi ji rozdával na zemi, kdy jsme měli všichni tu čest Tě mít zde a pozorovat Tvé životní kroky, které tolik byly prosyceny láskou pro všechny lidi na světě, faunu i floru…

Miluji Tě víc, Michaeli…jsi moje inspirace…můj vzor lidství a člověčenství…moje krev v žilách stále tepe pro Tebe…vždy budu chránit Tvou čestnou památku a Tvé děti, protože je miluji, jako své…půjdu po zbytek svého života po Tvém vzoru…lepšího učitele bych nenašla.

Děkuji Ti za všechno, co jsi udělal pro mě a co jsi mi všechno dal a stále dáváš…děkuji Ti za lidstvo, za tolik zachráněných lidských životů, za všechny děti světa…za matičku přírodu… za zvířata, květiny, stromy a lesy, řeky, moře a oceány, které jsi vždy měl na srdci a chránil, jak to jen šlo.

Posílám své něžné polibky do nebeských výšin ke Tvým plným a smyslným rtům…objímám Tě přes vzdálenost rozzářených hvězd na obloze. Jsou rozprostřeny kolem Tebe a jsou mýma prodlouženýma rukama, kterýma Tě svírám jemně v horkém objetí.

Miluji tě víc, můj králi z nebeských výšin…

sběratelství
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marta Vlachová
Milí čtenáři, Dovolte mi, abych Vám všem poděkovala za Vaše komentáře. Máme všichni svobodnou vůli se vyjádřit ať pozitivně, či negativně. Chtěla bych zde osvětlit jeho život a přivést věci na správnou míru. Během doby komunismu v naší zemi se mnoho informací o něm k nám nedostalo. Po revoluci spustil bulvár obrovský byznys na poškozování celebrit, ač našich nebo zahraničních, mezi nimi byl úžasný objekt zájmu právě MJJ. O špatných věcech se píše skvěle a o dobrých - to přece nikdo nečte! Média ho velmi celosvětově poškodila a vryla do paměti lži lidem, kteří jim, bohužel, uvěřili. MJJ zpíval již od 5ti let, měl despotického otce, který ho tělesně trestal za cokoliv. On i jeho sourozenci si ho dobírali od malička, vnucovali mu myšlenku, že je ošklivý, až tomu uvěřil. Přitom to byla závist a žárlivost jeho sourozenců, protože byl nejkrásnější ze všech Jacksonových dětí. Proto absolvoval v dospělosti následné plastické operace. Podle mého názoru to bylo zbytečné. Byl nádherný chlapec. Jeho dětství mu bylo ukradeno. V tomto věku nesměl mít kamarády, hrát si… jen škola, zkoušky kapely a následné hraní po nočních barech, kdy měl jako malé dítě spát. Kolem 20ti let jeho věku se mu objevilo vitiligo, což je nevyléčitelná ztráta pigmentu. Byl vždy hrdým černochem, nikdy se nebělil, jak se psaly podobné nesmysly, že chtěl být bílý…to jen jeho tělo nemohlo se bránit této ztrátě. V r. 1984 byl přinucen svojí matkou, aby vydělal peníze pro jeho bratry reklamou na Pepsi, kde utrpěl od výbuchu při tanci popáleniny 2. a 3. stupně na hlavě a musel do konce svého života nosit paruky. Utržené peníze z pojistky /1,5mil.dolarů/ dal na postavení nového popáleninového centra. Protože zvolil sólovou dráhu a začal vydělávat nesmírné peníze, začali se kolem něj množit ti, kteří mu záviděli jeho slávu a majetky. Tito chtivci jeho peněz usilovali o jeho život a později i o život jeho tří dětí po dobu dvaceti let…neštítili se zesnovat na něj lži v podobě nesmyslných obvinění, že je pedofil, gay a spousty dalších lží. Místo, aby byl oslavován za to, jak pomáhá dětem na celém světě, dostalo se mu dvakrát po sobě obvinění, které je zcestné. Ve všech bodech obžaloby byl zproštěn viny, spravedlnost zvítězila. Nikdy mu nebyla lhostejná ani planeta země…fauna a flora u něj hrála velkou roli a o hodně se zasloužil pro dobro věci. Za vše zaplatil daň nejvyšší…byl zavražděn. I po jeho smrti ho stále obviňují za cokoliv, přitom nikdo nepíše o jeho nemalých zásluhách pro celý svět. Vždy zpíval, jak sám se vyjádřil, jen proto, aby mohl pomáhat dětem celého světa. Byl to jeden z mála lidí, který věnoval půl miliardy dolarů na charitu ze svého /měl 39 aktivních charit/. Všude pomáhal, kde mohl, zachránil tisíce životů, o kterých se rovněž nepsalo…on ani o publicitu v tomto směru nestál. Právě proto, jaký byl velkorysý a předobrý člověk, budu stále tvrdit, že je vzorem lidství a člověčenství. Jako umělec nemá konkurenci, změnil dějiny hudby, odstartoval éru všech černých umělců, kteří byli do určité doby zatracovány a nebylo jim umožněno pohybovat se v hudebním světě. Ti všichni, co dnes zpívají a jsou světoznámí, vděčí králi popu za to, že tam mohou být. Moje obrovská náklonnost k tomuto umělci není žádná postpubertální záležitost, je to obrovská úcta k člověku, který udělal pro celý svět mnoho a pro mě zůstává tím největším vzorem, jak by se lidé měli k sobě chovat, ctít jeden druhého, být laskaví, pokorní, vážit si všeho živého a neživého na naší planetě, protože jsme tu jen krátkou chvíli a vlastně v pronájmu…tento geniální umělec sepsal část svých myšlenek do knihy Tanec jako sen…kdo chce ho poznat blíže, přečtěte si ji, třeba dojdete k poznání, proč byl takový, jaký byl a odhalíte jeho nahou duši úžasného umělce. Proto je mi velkou ctí, že jsem součástí uvedených knih o MJJ a že mohu psát texty a malovat obrázky do knih, které pomáhají dětem v dětských domovech, nemocnicích, dětem s rakovinou, lékařům bez hranic, zvířecím útulkům a všemu prospěšnému a pokračovat alespoň takto v jeho odkazu pomoci potřebným. Omlouvám se, že jsem se více rozepsala, ale chtěla jsem tímto vyvrátit lži a uvést pravdu na světlo. Je to jen zlomek toho, co by se všechno o něm mohlo psát…je mojí velikou inspirací.
Soňa Prachfeldová
Michael Jackson... co k tomu dodat? Co vlastně víme, oceňuji jeho písně a život teprve po jeho smrti a určitě to byl bohem nadaný umělec. Nádherný zpěv, pohybové kreace, myslím, že málokdo ho překoná a také mi připadal jak zjev z jiné planety. Určitě měl miliony fanynek a obdivovatelů a historie vše ještě prohloubí. Oceňuji paní Vlachová Vaše otevřené vyznání !
Jiří Libánský
Každý velký umělec, co je mu dáno na talentu, jinde je mu upřeno. Proto také to bývají podivní lidé. Bohužel také navzdory bohatství a životu v přepychu nemívají šťastný život. Díky finančním možnostem bývá jejich touha po štěstí provázena velmi výraznými událostmi. Většinou marně. Něco se koupit prostě nedá. Obdiv za mimořádné výkony si zaslouží. I já, ač je mi M. Jackson dost vzdálený, jsem se několikrát přistihl, že nedokonale kopíruji některé jeho charakteristické a jedinečné taneční pohyby. A myslím, že nejsem sám. Jistě i pro mnoho zpěváků byl inspirující. A co se týká paní Vlachové, nevím, co by tomu řekl psycholog, ale já to vidím tak, že pokud má někdo velké, dobré a milující srdce, tak prostě musí milovat. A někdo to to "odnese". Když to někomu pomáhá k naplnění života, my nezúčastnění to těžko můžeme pochopit, natož hodnotit a nebo dokonce odsuzovat. Přeji Vám paní Marto aby Vám byla Jacksonova památka v životě oporou a vzpomínky na něj radostí.
Jana Šenbergerová
Byl to nesporně zajímavý člověk, i když ve mně vzbuzoval spíše lítost. Ale to je můj pocit. Máme svobodnou vůli a se svým životem můžeme naložit jak chceme. Z vašeho vyznání je zjevné, že jste ho měla moc ráda. Z mého pohledu až moc.
Zuzana Pivcová
Pro mě zůstávají záhadou ty jeho postupné dobrovolné proměny, od normálního zdravého černošského kluka až po umělou, nalíčenou, rozpadající se tvář. Proč si takhle doslova ubližoval, proč se nesnesl v původní podobě a vlastně před sebou neustále utíkal? Všelidská láska má přece zahrnovat i sebe. To není správné, zahrnovat jiné láskou a sebe vynechat.
Ivana Zadražilová
Králem popu jistě byl. Ale ta hysterie kolem jeho osoby mi moc sympatická není. A promiňte, vzorem lidství a člověčenství, bych jej tedy rozhodně nenazvala.
Růžena Antlová
Zajímavý příběh .Hudbu nemám vyhraněnou a písničky od Jacksona znám už jen z toho důvodu,že moje vnučky jeho písničky poslouchají a když ho slyším zpívat z rozhlasu tak vím že zpívá on.Jeho "měsíční chůze "i jiné krokové pohyby nenapodobí nikdo tak dokonale .Snaží se ho napodobovat jak hlasem , tancem vlasy,kloboukem,oblečení,mnozí mladí rádoby zpěváci ale není to ono.Michael Jackson – Král popu miliónů fanoušků celého světa. Hudba žádného jiného interpreta se neprodávala v tak obrovském množství. Žádná popová hvězda nezískala tolik ocenění a takové pocty. Žádný jiný zpěvák nevyvolával tolik nadšení a hysterie. Kolem jeho smrti je spousta pochybností a už se asi ani nedovíme jak to bylo.To že byl závislý na lécích ,to že prodělala spostu plastických operací ví asi každý.Psalo se po jeho smrti ,že se dostal do velkých dluhů,že Michael měl větší cenu jako mrtvý než živý.Mám pocit že jsem někde slyšela ,že vlastnil práva na skladby Beatles a miliarda dolarů to už jsou nějaké peníze.Proto asi vznikla ta fáma. Sbírat jeho desky a psát o něm proč ne ? Důležité je pro vás že vás tato činnost naplňuje a to je hlavní.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...