Jak si poradit s opary

Jak si poradit s opary

21. 11. 2013

V mládí jsem často trpěla na opary. Stačilo se snad jen leknout a už jsem cítila, jak mi na rtu naskakuje puchýřek. Stejně tak později trpěl i můj syn. Až jednou, když jsem na zastávce čekala na autobus, všimla si mě jedna paní a nesměle mě oslovila.

"Koukám na vás jaký máte opar. Jestli se neurazíte, něco bych vám poradila. Je to trošku "eklhaft", ale mě to kdysi poradil jeden lékař. Vyšťourejte prstem maz z ušního zvukovodu a tím začínající opar potřete."

A tak jsem to hned při první příležitosti vyzkoušela a "světe div se", opary se opravdu hned v zárodku ztratily. Tento fígl byl pak účinný i u mého syna. Zřejmě to účinkuje jako autovakcína. Nic to nestojí a lék máte stále při sobě!

Můj fígl
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Milada Salajková
Maz z uší pomáhá když potřebujete zahojit prasklý koutek úst. Všichni známe jak to ráno znovu praskne a hojení se prodlužuje do nekonečna.
Milada Salajková
Toto znám. Mám příbuznou, trpi alergiemi. Barvila vlasy a zahnisaly ji uši snad až k mozku. Nic nepomáhalo. Poradili ji ranni moč. A stačilo pár dnú, tyčinkou vytřít ucho. Lékař byl rád , pacient se nepřiznal.
Věra Katolická
No,já jsem zkusila a můžu říct,že to opravdu pomohlo.
Jana Šenbergerová
Ani mně by to nevadilo. Jde o tzv. autonosodu, tedy látku blízkou mému tělu, a tedy většinou účinnou. Horší by bylo, kdyby uši byly zcela mazuprosté. Pak mám metodu, která je také účinná. Jakmile se začne opar na rtu tvořit, potřu ho medem. Je dost obtížné neolíznout ho, ale vyplatí se vydržet co nejdéle. Opar nevytvoří bolavý puchýř, ale během krátké doby zanikne.
Zuzana Pivcová
Tohle jsem si přečetla v diskusi na nějakém zdravotním webu. Zkusila jsem to a pomohlo mi to na prasklý koutek. A maz z ucha nechápu jako odporný. Co slzy, sliny, krev a další? Pro "silnější nátury", používají se i jiná vlastní homeopatika.
Miroslav Štorch
Nynější předseda ČSSD se také lekl, že Tejc, Škromach a další ho odstaví z vedoucí funkce a vyrazily se mu opary. Měl by si to přečíst. Sám si nakradl z neoprávněných poslaneckých náhrad miliony na zakoupení bytu, ale bude sestavovat vládu ? To se zase vyrazí opary občanům. :-(
Pavla Vítková
Kdyby bylo 1.dubna, tak bych řekla, že je to apríl. Ale pokud to opravdu funguje, člověk nikdy neví, kdy tento fígl bude potřebovat :-)
Svatava Páleníková
No, nevím, zda bych ten fígl využila. je to trošku dost "eklhaft".

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.