Moja "finta" na syna trémistu

Moja "finta" na syna trémistu

7. 11. 2013

Mám 12ročného syna Petra. Je veľmi šikovný ale - žiaľ  - v škole má isté problémy len kvôli tomu, že býva nesústredený a navyše - je trémista - nerád sa hlási odpovedať.

Doteraz sme školu zvládali na samé jednotky na vysvedčeniach.  Na poslednom rodičovskom združení som riešila s jeho triednou učiteľkou mierne zhoršené známky z biológie. Vrelo mi odporúčala, aby sa môj syn prihlásil odpovedať - vraj taká známka je vysoko cenená - a navyše vypovedá o skutočných vedomostiach dieťaťa. Ale - čo robiť, keď môj syn má vážne veľmi veľkú trému? A vtedy mi to napadlo. Moja finta je veľmi jednoduchá....

Vysvetlila som Peťovi, že tým, že sa prihlási odpovedať, tak nielen chytí dobrú známku z učiva, ktoré je dobre naučený, ale bude vlastne svojim spôsobom aj hrdina pre ostatné deti v triede - veď niekoho iného predsa od neplánovaného odpovedania zachráni. 
No - uvidíme - dnes je streda - a biológia je v rozvrhu zajtra. Odhodlanie je veľké, vedomosti tiež.

Můj fígl
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Jitko, přidejte svůj nápad do soutěže, tady by mohl zapadnout.
Jitka Pšeničková
Můj nápad je spíše pro ženy. Chladné počasí vyžaduje punčocháče a ty se snadno roztrhnou o nehet nebo hrsnou kůži rukou. Já úspěšně používám tzv. igelitové jednorázové rukavice (takové jaké bývají u benzínových pump). Jsou ke koupi i v drogeriích. Rukavice jsou dosti široké na rychlé navléknutí a pončocháče po nich bezvadně kloužou a nepoškodí se. Doma, u lékaře, na pedikůře - pohoda! Už jsem to poradila několika kamarádkám a moc si to pochvalují!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.