Jaký je "Život bez bariér"?
Prozradí výstava v Ostravě

Jaký je "Život bez bariér"?
Prozradí výstava v Ostravě

2. 10. 2013

Jak aktivně strávit důchodový věk? Jak usnadnit a zpříjemnit seniorům život? Jak pomoci handicapovaným vést plnohodnotný život? Jaké změny a úpravy vyžaduje zdravotní omezení? Jaké jsou novinky na trhu s pomůckami pro zdravotně znevýhodněné osoby? Odpovědi na tyto a další otázky se dozvíte na výstavě Život bez bariér, zaměřené na seniory a na osoby s handicapem, která se koná ve dnech 18. 10. – 20. 10. 2013 opět na Výstavišti Černá louka Ostrava.

Cílem výstavy je pomoci lidem s různými druhy handicapů, a to jak zdravotními, tak společenskými a přispět tak ke zlepšení života, integrace do společnosti ve všech sférách jejich činnosti. Najdete zde pestrou nabídku firem poskytujících sociální a asistenční služby, úpravy bydlení, vozidel, možnosti trávení volného času a cestování.

Uvidíte praktické ukázky pomůcek pro seniory a handicapované např. speciálně upravená vozidla, můžete si nechat vyšetřit sluch a chodidla pro výrobu individuální ortopedické vložky. Sledovat budete moci ukázky výcviku asistenčních a signálních psů, canisterapie a také se můžete zúčastnit přednášky na téma bezbariérového cestování v Česku a v zahraničí. Na základě poptávky návštěvníků minulého ročníku rozšiřujeme nabídku o dětské téma. Všichni návštěvníci se mohou zapojit do tvoření v kreativní dílně s Kaštanovým krámkem. Budou se zde prezentovat chráněné dílny a občanská sdružení.

V rámci doprovodného programu bude výstava Život bez bariér doplněna o interaktivní výstavu „Oči nevidomých, uši neslyšících“, kterou připravil klub ÁMOS Centra pro rodinu a sociální péči o. s. Návštěvníci si zde mohou sami vyzkoušet, jak se žije s různými druhy handicapů. Pro zábavu nejmenších návštěvníků nebude chybět dětské hřiště.

Výstava Život bez bariér probíhá souběžně s výstavou o bydlení Teplo domova, kde budou prezentovány novinky a trendy z oblasti stavebnictví, vytápění, vybavení interiérů a exteriérů. Dalším příjemným zpestřením je výstava Kreativ, která je určena všem, kteří rádi tvoří a mají rádi originální výrobky – bižuterii, keramiku, oblečení, doplňky apod. V rámci vstupného na výstavu Život bez bariér tak budete moci navštívit další 2 výstavy.

Na Vaši návštěvu se těší Ostravské výstavy, a.s.

 

Máte zájem o bezplatné vstupenky na výstavu Život bez bariér? O vstupenky můžete soutěžit zde. Ze  správných odpovědí bude vylosováno celkem 20 soutěžících.

výstavy
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Olga Štolbová
Tahle výstava by mohla být putovní,věřím,že zájemců by bylo dost.Pro mnoho lidí je Ostrava hodně daleko.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...