Jaký je "Život bez bariér"?
Prozradí výstava v Ostravě

Jaký je "Život bez bariér"?
Prozradí výstava v Ostravě

2. 10. 2013

Jak aktivně strávit důchodový věk? Jak usnadnit a zpříjemnit seniorům život? Jak pomoci handicapovaným vést plnohodnotný život? Jaké změny a úpravy vyžaduje zdravotní omezení? Jaké jsou novinky na trhu s pomůckami pro zdravotně znevýhodněné osoby? Odpovědi na tyto a další otázky se dozvíte na výstavě Život bez bariér, zaměřené na seniory a na osoby s handicapem, která se koná ve dnech 18. 10. – 20. 10. 2013 opět na Výstavišti Černá louka Ostrava.

Cílem výstavy je pomoci lidem s různými druhy handicapů, a to jak zdravotními, tak společenskými a přispět tak ke zlepšení života, integrace do společnosti ve všech sférách jejich činnosti. Najdete zde pestrou nabídku firem poskytujících sociální a asistenční služby, úpravy bydlení, vozidel, možnosti trávení volného času a cestování.

Uvidíte praktické ukázky pomůcek pro seniory a handicapované např. speciálně upravená vozidla, můžete si nechat vyšetřit sluch a chodidla pro výrobu individuální ortopedické vložky. Sledovat budete moci ukázky výcviku asistenčních a signálních psů, canisterapie a také se můžete zúčastnit přednášky na téma bezbariérového cestování v Česku a v zahraničí. Na základě poptávky návštěvníků minulého ročníku rozšiřujeme nabídku o dětské téma. Všichni návštěvníci se mohou zapojit do tvoření v kreativní dílně s Kaštanovým krámkem. Budou se zde prezentovat chráněné dílny a občanská sdružení.

V rámci doprovodného programu bude výstava Život bez bariér doplněna o interaktivní výstavu „Oči nevidomých, uši neslyšících“, kterou připravil klub ÁMOS Centra pro rodinu a sociální péči o. s. Návštěvníci si zde mohou sami vyzkoušet, jak se žije s různými druhy handicapů. Pro zábavu nejmenších návštěvníků nebude chybět dětské hřiště.

Výstava Život bez bariér probíhá souběžně s výstavou o bydlení Teplo domova, kde budou prezentovány novinky a trendy z oblasti stavebnictví, vytápění, vybavení interiérů a exteriérů. Dalším příjemným zpestřením je výstava Kreativ, která je určena všem, kteří rádi tvoří a mají rádi originální výrobky – bižuterii, keramiku, oblečení, doplňky apod. V rámci vstupného na výstavu Život bez bariér tak budete moci navštívit další 2 výstavy.

Na Vaši návštěvu se těší Ostravské výstavy, a.s.

 

Máte zájem o bezplatné vstupenky na výstavu Život bez bariér? O vstupenky můžete soutěžit zde. Ze  správných odpovědí bude vylosováno celkem 20 soutěžících.

výstavy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.