Všechny fotografie: Dana Straková
Ferda, vejce a já
30. 3. 2025Z původních osmi zrzavých loňských slepiček mi po zimě zbyly jen čtyři. Postupně nám je zlikvidovali dravci, co naděláme, je to příroda a jíst se holt musí. Ale z podzimního kuřete nám za to vyrostl překrásný kohoutek Ferda.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Ingrid Hřebíčková
30.3.2025 11:38
Dano, to já si taky povídám s kočkama, povídala jsem si i s pejsky. Povídala bych si i se slepičkama, kdybychom je tu měly. Moc hezké povídání.
Jan Zelenka
30.3.2025 11:34
Ještě, než se stal nelahozeveský rodný dům Antonína Dvořáka Památníkem, bylo na dvoře hodně domácích zvířat. Prasata, koza a slepice. Uprostřed dvorku byla kopka hnoje a na ní stál kohout a své stádečko bedlivě hlídal. Jenže pak se dům rekonstruoval na Památník a všechna zvířata musela pryč. Váš článek je moc pěkně napsaný.
Vlasta Nykodýmová
30.3.2025 11:27
Ano, ano. Krásné je ráno, když pod okny kvokají slepice. To zažila jsem u babičky o prázdninách.
Zuzana Zajícová
30.3.2025 11:24
To je tak roztomilý povídání, že toužím stát se chovatelkou slepic. Dano, díky za hezčí neděli.
Iva Bendová
30.3.2025 11:21
Krásná, milá a vlídně humorná reportáž "Ze života kura domácího" :-D Při čtení jsem se ve vzpomínkách vracela jak na dvorek k milované babičce, tak do řádků milované knížky "Vejce a já" od Betty MacDonaldové - prostě mi bylo milo a paní Daně za to děkuji :-)
Michaela Přibová
30.3.2025 11:19
Dano, to jsem se pobavila. Děkuji za hezké povídání. To by mohlo být na pokračování.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA