Prosincový čas
Všechny fotografie: Marie Ženatová

Prosincový čas

12. 12. 2024

V minulých dnech jsem si projela několik blízkých vesniček. Myslela jsem si, že ve vyšších polohách bude přece jen nějaký sníh. Dívám se na webovou kameru - mají ji už i mnohé vesnice - a vidím, že ten sníh skutečně nikde moc není. Ale přece jen jsem se chtěla přesvědčit na vlastní oči. A jak jsem dopadla?

Sníh skutečně téměř nikde, jen někde jsem viděla úplně nahnuté a rozpouštějící se menší sněhuláčky. A děti je tak rády staví a zatím u nás není z čeho. Tak alespoň připomenu milou básničku:

"Sněhuláček panáček, má na hlavě plecháček,

místo očí uhlíky a až dolů knoflíky,

má i dlouhý nos - ale chodí, chodí bos.

Ale v jedné vesničce - přímo u autobusové zastávky jsem přece jen sněhuláky uviděla, i když jen umělé. A našla jsem zde i nějaký opravdový sníh.

města a obce zima
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
Umělý svět má umělé sněhuláky. Mně potěšily děti, když v téměř poprašku dělaly andělíčky..
Rostislav Mraček
Když tak hledím k Protivanovu, vidím, že je tam bílo!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jak nákladné budou vaše letošní Vánoce - kolik zhruba utratíte za dárky, jídlo atd.?

Do 3 000 korun

21%

Mezi 3 000 - 6 000 Kč

20%

Mezi 6 000-10 000 Kč

20%

Přes 10 000 Kč

21%

Nevím, neumím to odhadnout

19%