Od dětství jsem milovala omalovánky. Nejsem nijak zdatná kreslířka, proto mi vyhovovalo, že někdo nakreslil obrázky, které jsem mohla dotvořit barvami. Když jsem kdysi dostala knihu Mikoláš Aleš mládeži a uviděla v ní jeho krásné perokresby, neodolala jsem a mnohé z nich vybarvila. V dospělosti jsem se o této své vášni občas zmínila. A jednou jsem dostala od své starší dcery k narozeninám pastelky. Udělaly mi velkou radost. Ale co teď s nimi? Přece nebudu vybarvovat omalovánky pro děti! Marně jsem přemýšlela, jak je využít. Pastelky zatím trpělivě ležely v šuplíku a čekaly na svou příležitost. A ona přišla! Objevily se omalovánky pro dospělé ... Vydržela jsem hodiny neúnavně vybarvovat. S pastelkou v ruce se mě doslova zmocňovala vášeň hrát si s barvami. Pro mě to nebyly omalovánky antistresové či pro uklidnění, mě inspirovaly k tvorbě.
A pak mi vnučka nainstalovala v mobilu program na vlastní tvorbu mandal. Chvíli mi trvalo, než jsem se naučila s ním pracovat. Už jich mám stovky. Postupně je uveřejňuji na jednom webu jako skládačky/puzzle, protože je mi líto nechat je jen tak ležet ladem, když mohou udělat radost dalším lidem.
A tak mě napadlo, že by mohly duhové potěšit i vás.