Sázava u Hněvkovic. FOTO: Daniela Řeřichová
Vůně léta
17. 7. 2024Za okny motoráčku se míhá barevný pás lesů a hájů. Nedočkavě vystupujeme na malém venkovském nádraží, kde nás očekává babička s dědečkem. V očích mají šibalské světýlko a na rtech mnoho otázek.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Anna Potůčková
17.7.2024 10:23
Nádherné vzpomínání na dětství, moc hezky se Danielko Tvůj článek četl. Babiček jako děti jsme si moc neužily, rodiče nás měli v pozdějším věku, jako prvorozená jsem se narodila když mamince bylo 36 let. Poslední a nejmilovanější babička mě zemřela když mě bylo 6 let.
Marie Ženatová
17.7.2024 09:49
Milá Danielko*, tvou překrásnou idylickou vzpomínku jsem také přečetla jedním dechem. Já jsem celé dětství žila ve vesnickém stavení, kde na výměnku bydlela i babička s dědečkem. Takže jsem je měla neustále vedle sebe a jejich laskavosti, moudrosti a nikdy nekončící lásky jsem si užívala skutečně každý den až do doby, kdy můj milovaný dědeček v roce 1953 předčasně zemřel ♥
Dagmar Vargová
17.7.2024 09:26
Díky za kouzelné vyprávění. Bohužel toto jsem nikdy nepoznala. Moje babičky a dědečci žili ve městech.
František Matoušek
17.7.2024 08:50
Přečetl jsem jedním dechem a vybavil si svoje prázdniny na venkově a s lítostí vzpomínal na chvíle, které se už nikdy nevrátí.
Marie Seitlová
17.7.2024 08:12
Tvá vzpomínka je úžasná, krásně napsaná. Také ráda vzpomínám na prázdniny u babičky a dědy u Olomouce, ale tak krásně bych to nenapsala.
Blanka Lazarová
17.7.2024 07:21
Danielo, díky, že jsi nám dala nahlédnout do tvých krásných vzpomínek z dětství. Posázaví neznám a prázdniny na venkově u babičky a u dědy taky ne. A tak jsem tvé poetické vyprávění hltala plnými doušky. Děkuji. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA