Všechny fotografie: Věra Ježková
Obyčejný kapesník, řeklo by se
13. 5. 2024Taky považujete kapesník za samozřejmost, stejně jako já? Aby ne. Jistě není důvod se nad ním nějak zvlášť zamýšlet. A přesto jsem to udělala.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marcela Pivcová
15.5.2024 20:26
Věro, děkuji za Váš zajímavý článek. Někdy ráda navštívím výstavu "retro" věcí a připomínám si, které z vystavených předmětů jsme v dětství s rodiči a nebo později v domácnosti používali. Látkové kapesníky používám dodnes, papírovým příliš nefandím /a stejné jako na fotografii - barevné s výraznými květinami - mám dodnes/.
Dana Straková
15.5.2024 09:59
Opravuji " s žehličkou dělat" chybička se někdy na mobilu a ještě k tomu na sluníčku vloudí.
Dana Straková
15.5.2024 09:55
Děkuji, hezký článek. A pro paní Vargovou jenom uvedu, že kapesníky se u nás vždy praly odděleně od ostatního prádla a před praním se, hlavně ty pánské, vyvářely ve slanè vodě. Celkem makačka, ale žehlení kapesníků bylo to první, co mi maminka dovolila s žehličkou dě po st. Myslím, že dneska už by dítěti nikdo žehličku do ruky nedal. No ony jí většinou ty mladé hospodyňky ani doma nemají :-)
Martina Růžičková
14.5.2024 19:21
Věro, moc pěkné pojednání. Zase jsem se od tebe dověděla plno zajímavostí. Používám už jen papírové kapesníky. Pár svých starých látkových, které se mi líbí, jsem si schovala. Stejně tak i kapesníček po babičce s vyšitým monogramem.
Alena Tollarová
14.5.2024 12:40
Krabice papírových kapesníčků je u nás stále tzv. při ruce. Ale po kapsách nosím zásadně kapesníky látkové. České kapesníky se stále prodávají a je to dobře. V tanečních jsme my dívky dávaly chlapcům takový sváteční bílý kapesníček. Dělaly jste to také?
Jana Vargová
14.5.2024 09:19
Paní Věro, zase hezký článek na zdánlivě obyčejné téma. Díky za pěkné čtení.
Zdenka Jírová
14.5.2024 00:04
Na tradiční kapesníky nedám dopustit. Používám je stále, papírové nosím v kabelce jen "pro strýčka příhodu". Kapesníky bývaly velmi pěkným malým dárkem pro dámy i pány. Dnes jsou kapesníky dost drahé. Nevadí mi jejich praní ani žehlení. Zvyk je železná košile.
Dana Puchalská
13.5.2024 23:02
Moc hezký článek. Látkové u nás používá jen manžel. Já jsem přesedlala na papírové.
Eva Mužíková
13.5.2024 21:31
Věrko, Ty dokážeš napsat článek a nafotit fotky snad o čemkoliv. A vždy zajimavě.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA