Přejeme všem pokojné svátky!
Ilustrační foto: Pixabay

Přejeme všem pokojné svátky!

23. 12. 2023

Každoročně na tomto místě přejeme našim milým čtenářkám a čtenářům šťastné a veselé Vánoce. Letos se mi to přání nepíše lehce.

Tragická událost na půdě pražské Filozofické fakulty jen pár dní před Vánoci vrhla tmu a bolest zejména do srdcí pozůstalých, rodinných příslušníků, kamarádů a známých a narušila atmosféru svátečních dní asi i u mnoha dalších lidí a českých domácností.

Radujme se, veselme se... ta koleda se letos nebude zpívat lehce.

Ještě dlouho se budeme ptát, proč se něco takového muselo stát, proč takové tragédii nešlo včas zabránit a jak vůbec může Bůh něco takového dopustit? Odpovědí se asi jen tak nedočkáme.

Letos budou hořet svíčky na štědrovečerních stolech nejen za na naše blízké, ale i za ty, jejichž mladé životy ukončil šílenec.

Musíme věřit, že něco takového se už nikdy v naší zemi nebude opakovat. Musíme věřit, že skončí i nesmyslné války, které přinášejí další oběti a utrpení. Musíme věřit, že svět bude lepší. Naděje umírá poslední...

Za redakci portálu i60 přeji všem našim čtenářkám a čtenářům a jejich rodinám pokojné Vánoce!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

i60.cz Vánoce
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5 b. / 48 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Nemohu stále uvěřit, že se něco podobného u nás mohlo stát. Navíc to provedl inteligentní student. Musela to být zřejmě psychická nemoc. Je mnoho názorů, jak se tomu mohlo zabránit. Také mě jeden napadá, ale nejsem ani lékař ani soudce, tak počkám, jak to dopadne. Je mi to moc líto, zejména těch, kterým někdo chyběl u štědrovečerního stolu.
Soňa Prachfeldová
Děkuji za upřímná slova, těžko se nalézají. Při mši u nás, určitě nejen u nás, bylo vzpomenuto toto strašné neštěstí , zvony a svíčky patřily nešťastným obětem. Přeji všem lásku a bezpečí. ❤️
Hana Práglová
Honzo, dojemná slova. Těžko co dodat... Děkuji.
Jana Šenbergerová
Toto přání jsem objevila až dnes, proto mohu popřát jen hezký zbytek vánočních svátků a dní letošního roku. Všechno ostatní bylo napsáno. Ve světě plném zla šiřme dobro, ať mu vrátíme rovnováhu.
Eva Mužíková
Honzo děkuji za Tvá slova. Všem přátelům a známým přeji hodně a hodně zdraví a šťastný vstup do nového roku.
Květuše Pinkasová
Děkuji za milá slova Honzo a po dlouhé době jsem se nešla před půlnocí radovat na náměstí ani smutnit se všemi všichni spolu. Tentokrát toho bylo už neskutečně moc ... O osvětlení vánočního stromu od prvního zhlédnutí tvrdím, že pláče a ani jiná města neumí vymyslet jiné osvětlení... Navíc jsme vybízení k opatrnosti a já se začínám bát... Přeji všem všude a věřím už jen ve vše dobré a lepší ♥
Hana Rypáčková
Díky za slovíčka.. Vždy i po těžké noci nastane jitro a vždycky někde zazpívají ptáci. Naděje je život. Naslouchejme dětem, pomáhejme nemocným. Stáří je někdy smutné a osamocené, ale děti by nikdy neměly být smutné, osamocené a bezradné. Vánoce jsou krásné svátky i když pro někoho kruté. Važme si rodiny a přátel.
Blanka Lazarová
Honzo, děkuji. S tvými slovy lze jen souhlasit Věřit v dobro v nás a doufat , že se snad svět vzpamatuje. Přeji pohodové vánoce a vše dobré v novém roce a hodně zdraví nám všem.
Dana Divišová
Všem na Íčku přeji také klidné a pohodově svátky vánoční. I když pro nás dospělé smutné.
Hana Švejnohová
Když jsem napsala svůj poslední fejeton a požádala o jeho zveřejnění na Vánoce, měla jsem v úmyslu - ostatně jako většinou - něco úsměvného pro potěchu duše... Ale v kontextu se čtvrteční tragédií mi to teď připadá skoro nepatřičné, jakkoli musí jít život nás ostatních dál a radost dětí z vánočních dárků pod stromečkem by neměla utrpět. Jen se musí člověk pořád víc přemáhat, aby to všechno zlo kolem dokázal vstřebat, ponechat si určitý nadhled a hlavně naději, že se něco změní k lepšímu... A lépe jsi to, Honzíku, vyjádřit nemohl ani ty. Díky za tvá slova a všem přeji pokud možno klidné Vánoce, pevné zdraví a co nejvíce důvodů k radosti v novém roce.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.