Hlava sice funguje, ale tělo nestíhá, říká Iva, která trpí vzácným autoimunitním onemocněním
Plavba na Kanárské ostrovy před nemocí. FOTO: archiv paní Ivy

Hlava sice funguje, ale tělo nestíhá, říká Iva, která trpí vzácným autoimunitním onemocněním

8. 5. 2023

Iva (57) z Rakovníka si od lékařů vyslechla diagnózu vzácného autoimunitního onemocnění myozitidy loni v září. Do té doby velmi aktivní žena začala mít problémy s chůzí, otékaly jí klouby a zadýchávala se. Její praktický lékař ale změny v těle přisuzoval pouze vyššímu věku.

zdraví
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.7 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Ježková
Přeji paní Ivě hodně sil, a pokud možno i zdraví.
Anna Potůčková
Patřím také mezi ty, kteří o této nemoci nevěděli a ani neslyšeli. Paní Ivě také přeji aby překážky které ji život nastavuje zdárně překonávala, radovala se ze života a se svým osudem se vyrovnala co možná nejlépe.
Dana Puchalská
Ani já jsem o takové nemoci nikdy nic neslyšela. Je spousta podivných nemocí se kterými se někdo vyrovná a i já přeju paní Ivě,aby se s nemocí statečně poprala.
Alena Tollarová
Miozitida - nemoc, o které jsem v životě neslyšela. Autoimunitních onemocnění je tolik, že se z toho točí hlava. Shodou okolností je to přesně 11 let, co mě manžel nemohoucí vezl do nemocnice, kde jsem si vyslechla diagnónu, o které jsem taky předtím nikdy neslyšela - GBS (Guillain Barée syndrom). S tím jsem se naštěstí poprala. A v současné době pluji životem s dalším autoimunitním onemocněním, o kterém jsem taky v životě neslyšela. Zatím mě výrazně neomezuje, ale kdo ví, co přijde? Paní Ivě přeji do dalších dnů a let hodně sil k překonávání překážek, které se jí postavily do cesty a aby je dokázala překračovat s úsměvem, který jí sluší :)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody