Pojďte s námi až do stovky a získejte atraktivní ceny!
Ilustrační foto: Pexels

Pojďte s námi až do stovky a získejte atraktivní ceny!

4. 4. 2023

Ujít 100 kilometrů během osmi měsíců? Pro někoho těžký úkol, pro jiného hračka. Tak schválně, jak jste na tom vy? Zapojte se do pátého ročníku našeho projektu "Do stovky!" a získejte některou z cen našich partnerů, kterými jsou společnosti Vodafone a České dráhy.

Mluví a píše se o tom pořád - chůze je nejzdravější, a přitom nejpřirozenější pohyb. Chůze snižuje riziko nemocí srdce a cév, je prevencí osteoporózy i cukrovky, zlepšuje kvalitu spánku, posiluje dobrou mysl. Zkrátka, kdo chodí, tuží si zdraví. A jak jste na tom vy, také vás chůze baví? Tak pojďte také s námi až Do stovky!

Cílem projektu "Do stovky" je motivovat lidi v seniorském věku k chůzi. A tou motivací, kromě zmíněných blahodárných účinků na zdraví, jsou i ceny našich hlavních partnerů - společností Vodafone a České dráhy. Stovkaři mohou získat jeden z nejnovějších modelů mobilního telefonu Samsung, chytré náramky, které umí měřit kilometry i i tep, a také "volňásky" pro cestování vlakem a vouchery do Národního divadla.

O projektu Do stovky

Projekt Do stovky je speciálně naprogramovaná webová aplikace, do které se mohou přihlásit všichni registrovaní čtenáři portálu i60 (registrovat se můžete na tomto místě). Aplikace obsahuje jednak přehled předchozích ročníků a jejich častníků, ale především formulář pro vkládání nových výletů, túr a procházek. Všichni, kdo se chtějí projektu zúčastnit, zapisují své našlapané kilometry do tabulky, aplikace automaticky kilometry načítává, jednotlivé účastníky řadí podle počtu ušlých kilometrů do tabulky. Je tedy možné vidět nejen to, kolik kdo našlapal kilometrů celkem, ale i trasy, kterými se vydal. Projekt Do stovky tak inspiruje k novým výletům a poznání nových míst z celé České republiky.

Jak to funguje?

V levém sloupci hlavní stránky (homepage) kliknete na banner "Do stovky".  Na stránce popisujíící celý projekt kliknete dole na odkaz "Vložit nový výlet". Vyplníte postupně formulář, tedy nejprve název výletu, dále zvolíte start a cíl (tzv. našeptávač vám nabídne konkrétní místa - města, obce či jejich části, turistické rozcestníky atd. Pokud našeptávač váš start či cíl nenajde, vyberte si nejbližší místa). Vložíte fotografii z výletu (letos postačí jeden snímek, ovšem musí být z trasy výletu), vepíšete počet ušlých kilometrů a nakonec krátký popis. Například, co se vám nejvíce na výletu líbilo. A dle svého uvážení můžete vložit odkaz na svůj článek či fotografie ze své galerie. A na závěr kliknete na odkaz Zveřejnit. Po tomto kroku je váš výlet zapsán do tabulky. V momentě, kdy dosáhnete sta kilometrů, ocitne se vaše jméno v Klubu stovkařů.

Vaše výlety můžete přehledně sledovat kliknutím na tlačítko Moje výlety, v Klubu stovkařů zase uvidíte výlety ostatnách účastníků projektu Do stovky. 

bg_dostovky.jpg

 

Kdo získá ceny našich partnerů?

Prvních padesát účastníků, tedy těch, kdož zapíší do "tabulky" svůj první výlet, obdrží od Českých drah voucher na bezplatnou jízdu vlakem II. třídy po celé České republice. Je jedno, zda se vydáte na cestu z Prahy do Černošic či z Bohumína do Aše, voucher lze zvolit na jakoukoli jednorázovou trasu. První stovkař, tedy ten, kdo jako první dosáhne sta kilometrů, obdrží chytrý náramek od společnosti Vodafone. Chytrý náramek získá také ten, kdo našlape za sezónu (od začátku projektu 4.4. 2023 do konce projektu - 15. 12. 2023) nejvíce kilometrů. Dalších pět chytrých náramků obdrží na konci sezóny námi vylosovaní stovkaři. Bude se losovat ze všech účastníků projektu Do stovky, kteří budou mít v zápise 100 a více kilometrů.

Další ceny získají účastníci projektu, kteří o svém výletě či túře napíší článek na portál i60. Do konce června vylosujeme dva autory článků, kteří popíší svůj výlet, zapsaný do tabulky. Vylosovaní autoři získají vouchery v hodnotě 500 Kč na nákup vstupenky do Národního divadla. Majitelem mobilního telefonu Samsung od společnosti Vodafone bude "stovkař", jehož článek obdrží nejvíce čtenářských hlasů. Začátkem prosince vyberme dvacet článků, které se utkají o hlasy čtenářů. Pozor, podmínkou je i v tomto případě dosažení mety minimálně sta kilometrů zapsaných do tabulky. Příspěvky o vašich výletch budou označeny štítkem "Do stovky 2023".

 

Přejeme všem milovníkům chůze a turistiky krásné zážitky při výletech a hlavně, aby to dobře šlapalo až DO STOVKY!

 

 

cestování Do stovky 2023
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.6 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květuše Pinkasová
P
Květuše Pinkasová
P
Taťana Veselá
Dobrý den, paní Eleno, jasně placka je moje :-D netušila jsem totiž, že nějaká soutěž vůbec bude, tak jsem "vařila" z toho, co zrovna z toho dne bylo - dodávala jsem výlety zpětně poctivě od 4.4.23, tak proto. Jinak se, myslím, už ale lepším, i když okolo komína chodím každý den. Všechny trasy mám zaznamenané v mobilu, chodím přes GPS, takže snadno ověřitelné :) Chůze mě baví. Soutěž beru jak motivaci k chůzi, takže denní výlety jsou pro mě i okolo komína a trasy dle libosti měním. Zatím mi situace nedovolí chodit na výlety, jsem ráda, že chodím alespoň takto. Těším se i na dovolenou, to pak, slibuji, přinesu hezčí fotky ;-) i když i ty, co dávám, se mi líbí (kromě jídla ;) Přeji krásný den, určitě se zapojte a myslím, kdyby se zapojili i ti, co každý den chodí, byť "okolo komína", tak by nás byla přinejmenším stovka!! A o to přece jde, chodit a hýbat se, když to jde. Tak ať se Vám a všem ostatním hezky daří na výletech mimo domov i okolo toho komínku :) A jestli má někdo parkoviště Kaufland, tak palec nahoru, protože taky mohl sedět doma za pecí, a přesto šel ven ;-)
Jan Raška
Ano, trasy před datem 4.4. budou smazány.
Elena Valeriánová
Já jsem konečně našla odvahu a nahlédla jsem Do stovky a trochu (hodně) mě zarazilo, že fotka z výletu je třeba jídlo na talíři, nudlová placka na vále - to jsou, prosím, fotky z výletů? A rozesmál mě název výletu "parkoviště Kaufland, okolo komína" atd. Tak teď nevím ano nebo ne? Zapojit či nezapojit? Za 10 dní 140 km, slušný.
Alena Tollarová
Omlouvám se za otázku č. 2, jsem popleta. Každopádně ve skutečnosti je Stovkař zatím jen jeden. ad 1. - trasy před 4.4. budou smazány?
Jan Raška
1. Od 4.4.23, bral jsem to jako samozřejmost, že je to od data vydání článku, nicméně doplnil jsem to dodatečně do článku i do textu u tabulky. 2.) měl by to být nějaký snímek z trasy, samozřejmě ideální by byl třeba rozcestník, ale ty nemusí být všude. 3.) jsou tam dvě záložky - Všichni účastníci a Klub stovkařů. Tam se jména objeví po dosažení stovky. JInak obecně - celý tento projekt je postaven na důvěře. Trasy si lidé mohou vymyslet, kilometry přidat. Kontrolovat to nelze. Případní nepoctivci si musí udělat vlastní kontrolu se svým svědomím.
Alena Tollarová
Mám dotaz. 1) Od kterého data projekt začíná? Pokud to je od 4.4., neměly by se započítávat trasy před tímto datem. Ve skutečnosti jsou trasy od ledna do 3.4. v součtu kilometrů započítány. 2) Jako důkazní fotografii, že trasa byla skutečně projita, je možno vložit fotografii čehokoliv? 3) Spíš jen technická poznámka, v Klubu stovkařů jsou zahrnuti všichni, nejen ti, co mají projitou stovku. V momentě, kdy dosáhnete sta kilometrů, ocitne se vaše jméno v Klubu stovkařů.
Pavlína Vavříková
Moc pěkný nápad, jdu do toho. Stovku bych měla do konce sezony dát.
Dana Kolářová
Všem, kteří chodí ať to dobře šlape.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...