Jak jsme bloudili po Cínovci
Všechny fotografie: Marie Měchurová

Jak jsme bloudili po Cínovci

25. 6. 2023

Dalším cílem našeho putování byla horská osada Cínovec ležící na hranici s Německem nedaleko města Dubí. V plánu jsme měli i prohlídku Georgenfeldského rašeliniště a skalního útvaru Kleiner Lugstein, který se nachází nedaleko vysílací věže na německé straně hranic.

Jenže tentokrát jsme se trošku zamotali, a hned na začátku jsme zvolili tu nesprávnou cestu, a místo k rašeliništi jsme přišli k mostu u hotelu Pomezí. Tam jsme se museli otočit zpět, a vzali jsme to zkratkou přes golfové hřiště, kde se naštěstí nepohybovali žádní golfisté. Potom jsme uviděli dominantu kraje - vysílací věž, a ta nás navedla na tu správnou cestu k rašeliništi, které leží na území Saska a je nejstarší přírodní památkou tohoto kraje. 

Vstupenka do rašeliniště stála 4 EURa, a prohlídka byla moc hezká a poučná. Někteří si mohli zopakovat i znalosti z němčiny na popisných ukazatelích. Prošli jsme se po úzkých dřevěných chodníčcích mezi malými jezírky a travinami. Zakrslé borovičky zrovna kvetly, ptáci nám zpívali nad hlavami - prostě idylka. 

Po prohlídce jsme se ještě vydali na vyhlídku na skalním útvaru Kleiner Lugstein. Červeně zabarvené skály jsou z křemenného porfyru. Z vrcholu je hezký výhled na České Středohoří s dominující Milešovkou.

Zpáteční cesta k autobusu už byla bez problémů. Na okolních loukách se pásli koníci a nám se procházka, i přes jisté problémy, vydařila. Ještě jsme podnikli okružní jízdu příhraniční německou krajinou a nakonec jsme skončili u nás na Komáří hůrce a rozhledně Komáří Vížka. 

 

cestování Do stovky 2023 Tip na výlet
Hodnocení:
(5.2 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.