Lázně Libverda
Všechny fotografie: Soňa Prachfeldová

Lázně Libverda

1. 2. 2023

Lázně Libverda je malebné lázeňské městečko v podhůří Jizerských hor. Velmi klidné místo, dostupné z blízkých měst a obcí. Od krajského města Liberec vzdálené asi 25 km, kam si mohou lázenští hosté snadno dojet do ZOO, či Botanické zahrady. Na dosah ruky je krásné městečko Hejnice, kde se nachází překrásný kostel Chrám Panny Marie. Kolem Lázní Libverda se prostírají Jizerské hory, příroda, která vás svádí vyrazit na lesní cesty a obdivovat tamní výhledy.

Lázně Libverda jsou zaměřeny pro léčení diabetu, srdečních, onkologických a pohybových onemocnění. K tomuto léčení i hojně přispívá minerální uhličitá  voda, používaná jak k pití, tak i koupelím.

S kamarádkou jsme se vydaly do Lázní Libverda v červnu minulého roku. Objednaly jsme si týdenní pobyt pro seniory a nelitovaly jsme. Ubytovány jsme byly v hotelu Nový Dům, kde byla i recepce a v přízemí i většina zařízení na procedury. Na koupele se docházelo do jiných pavilonů. Stravování hostů probíhalo v jídelním sále Clam-Gallasova Paláce- vzdálenost 200 m. Jídlo bylo vynikající, vše bez obsluhy, volný výběr . A bylo skutečně z čeho vybírat. Část místní kolonády se opravovala, i tak to neubíralo na kráse hojně kvetoucích pnoucích růží. V parku jsou ohromné věkovité stromy, mnoho laviček s příjemným posezením. Kdo může chodit, je zde spousta vycházek, ať už dojít pěšky do Hejnic, či si vyšlápnout k Obřímu Sudu, nebo po lesních pěšinách Jizerských hor.

Měla jsem ohromnou radost, když za mnou přijela Evka, tehdy ještě s jejím psím kamarádem Matym. Příjemné překvapení, jako vždy, když někde jsme a domluvíme se s kamarádkami, které bydlí poblíž. Jsou to milá setkání, která ještě více znásobí dojem z pobytu.

Týden uběhl neskutečně rychle a my se vracely domů osvěženy jak minerální vodu, tak krásnou přírodou. Klidně bych se tam vrátila, ale je ještě tolik krásných míst, kde by bylo zrovna tak pěkně a stojí za poznávání. Lázně Libverda mohu vřele doporučit, nebudete zklamáni a tělo vám určitě poděkuje za příjemný relax.

cestování lázně
Hodnocení:
(5 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Polednová
Soni, hezký článek z návštěvy lázní. Nikdy jsem tam nebyla a proto jsem si ráda prohlédla pěkné fotky z těcho míst.
Dana Kolářová
Prima pozvánka, Soni.
Taťana Veselá
Hezké, znám. Byli jsme tam vloni v lázních. Jen jsme měli asi smůlu, Obří sud byl zavřený a tak trochu zklamání z masáže, která trvala fakt 13 minut. Prý jim pojišťovna víc nehradí:-( Jinak velká spokojenost.
Soňa Prachfeldová
Díky děvčata za komentíky, potěšily, tak jako pobyt v Libverdě.
Daniela Řeřichová
Soňo, pěkná fotopozvánka do lázní, díky.
Jarmila Fialová
Ráda jsem si fotky prohlédla, protože na červen už mám rezervovaný pobyt v Hejnici a Libverda je jedním z plánovaných výletů v okolí.
Miroslava Hrbáčková
Pěkný pravdivý článek o těchto lázních. Byla jsem v lázních Libverda s manželem na pobytu, s elektrokolem jsme projeli i okolí. Je tam moc krásně. Jeli jsme i do Raspenavy kostel moc zajímavý.
Soňa Prachfeldová
Děkuji vám moc za milé komentíky. Jarmilko, líbilo by se ti. Nádherné okolí i péče.
Jarmila Komberec Jakubcová
Soni v těchto lázních jsem nikdy nebyla. Dík za jejich prezentaci.
Eva Mužíková
Soni, i pro mne to bylo milé setkání. Moc Ti ta vlající sukně slušela a ty růže jsou tam nádherné.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.