Lázně Libverda
Všechny fotografie: Soňa Prachfeldová

Lázně Libverda

1. 2. 2023

Lázně Libverda je malebné lázeňské městečko v podhůří Jizerských hor. Velmi klidné místo, dostupné z blízkých měst a obcí. Od krajského města Liberec vzdálené asi 25 km, kam si mohou lázenští hosté snadno dojet do ZOO, či Botanické zahrady. Na dosah ruky je krásné městečko Hejnice, kde se nachází překrásný kostel Chrám Panny Marie. Kolem Lázní Libverda se prostírají Jizerské hory, příroda, která vás svádí vyrazit na lesní cesty a obdivovat tamní výhledy.

Lázně Libverda jsou zaměřeny pro léčení diabetu, srdečních, onkologických a pohybových onemocnění. K tomuto léčení i hojně přispívá minerální uhličitá  voda, používaná jak k pití, tak i koupelím.

S kamarádkou jsme se vydaly do Lázní Libverda v červnu minulého roku. Objednaly jsme si týdenní pobyt pro seniory a nelitovaly jsme. Ubytovány jsme byly v hotelu Nový Dům, kde byla i recepce a v přízemí i většina zařízení na procedury. Na koupele se docházelo do jiných pavilonů. Stravování hostů probíhalo v jídelním sále Clam-Gallasova Paláce- vzdálenost 200 m. Jídlo bylo vynikající, vše bez obsluhy, volný výběr . A bylo skutečně z čeho vybírat. Část místní kolonády se opravovala, i tak to neubíralo na kráse hojně kvetoucích pnoucích růží. V parku jsou ohromné věkovité stromy, mnoho laviček s příjemným posezením. Kdo může chodit, je zde spousta vycházek, ať už dojít pěšky do Hejnic, či si vyšlápnout k Obřímu Sudu, nebo po lesních pěšinách Jizerských hor.

Měla jsem ohromnou radost, když za mnou přijela Evka, tehdy ještě s jejím psím kamarádem Matym. Příjemné překvapení, jako vždy, když někde jsme a domluvíme se s kamarádkami, které bydlí poblíž. Jsou to milá setkání, která ještě více znásobí dojem z pobytu.

Týden uběhl neskutečně rychle a my se vracely domů osvěženy jak minerální vodu, tak krásnou přírodou. Klidně bych se tam vrátila, ale je ještě tolik krásných míst, kde by bylo zrovna tak pěkně a stojí za poznávání. Lázně Libverda mohu vřele doporučit, nebudete zklamáni a tělo vám určitě poděkuje za příjemný relax.

cestování lázně
Hodnocení:
(5 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.