Jitka Caklová
29.1.2023 18:23
17:52 Ano Vando, ozývám se, coby "potrefená husa". Podle mudrců, jako jsi ty a tobě podobným, jsem 70 let opravdu nežila, ale na rozdíl od tebe jsem nespadla z jahody na znak. Klidně v tomto duchu pokračuj, vím, že na víc nemáš, už jsem si zvykla a dost se bavím. Že tě to baví se takto ztrapňovat :-) :-)
Martin Vrba
29.1.2023 18:17
15:48 Paní Škopánová, myslím si, že asi i o médiích vím více, než Vy a to se nechci chvástat, ale jejich úloha je velice známa. První, který je dokázal skvěle pro sebe využít, byl Hitler, tehdy se jednalo o jeho rozhlasové projevy - to rádia se dostávala konstrukcí z "plenek" a od krystalek postoupila k superheterodynním přijímačům a dokonce v Německu už byly i první pokusy s přímým TV přenosem z Olympijských her z Berlína a byly využity pro propagaci Hitlera a fašismu a hodně si jich tak získal i v USA - moc se o tom neví. Velkým příznivcem Hitlera se tak stal i H. Ford. atd. . . . Televize se během války nepoužívala, souviselo to s obavou, že by se podle televizního signálu mohly navádět bombardéry, ale k tomu se používaly i radiové signály. Něco o filmové propagandě a propagandě jako takové a jak ovlivňuje lidi - masy, by vám mohl říci i Goebbels - její ministr a umělec v oboru. A určitě i paní Leni Riefenstahlová by vás mohla vyškolit o tom, jak se propaganda dělá a jak se snadno dají lidé ovlivnit, když to někdo umí. A v neposlední řadě by vám něco mohli potvrdit ještě demokratičtí novináři a kameramani, kteří svými necenzurovanými záběry z války ve Vietnamu zvedli americký lid - převážně mladé lidi z otomanů do ulic proti té válce. Od té doby mají vojáci USA ve všech válkách už "své nezávislé" novináře pod palcem. Lidé se nechají propagandou - nebo informacemi - nebo dezinformacemi velice ovlivnit. Vždy jsme všichni ve všech důležitých věcech závislí z 99,999 % jen na tom, co nám kdo nakuká "do budky". A je jen na nás, zda uvěříme, když nám manželka tvrdí, že byla od rána až do do druhého dne u kadeřnice nebo ne. Nebo, když nám někdo bude tvrdit, že ten a ten si začal s válkou, protože ten druhý třeba napadl vysílač, atd.
Olga Škopánová
29.1.2023 18:04
Paní Tulejová vy jste zřejmě nepochopila, že se jednalo o prezidentské volby, nikoliv o volby parlamentní a proto ten podle vás fialový hnus budete muset ještě nějakou dobu vydržet. Já rovněž budu muset vydržet pana velkouzenáře na naší politické scéně i když zaplať pán bůh presidentem není. Proto je zbytečné, abyste se tvářila jako oběť. Každý máme na politické scéně svého favorita a jednou vyhraje ten a jindy onen.
VANDA Blaškovič
29.1.2023 17:52
Bože, bože, co je to za blekotání?…:) Pokud někdo podle vlastních slov 70 let nežil, tak toho za 5 let asi zrovna moc nepobral…. Je to smutné, je to tragické, ale může to někdo brát i jako výhru. záleží na úhlu pohledu. . Češi jsou úžasní, naše vlajka a nyní i prezident Pavel také.
Věra Ježková
29.1.2023 17:47
Taky jsem si myslela, že to volbami skončí. Souhlasím s Ivankou, Hanou Ř. a Janou T. Budu ráda, pokud bude pan Pavel dobrý prezident (ovšem možná jak pro koho).
Daniela Řeřichová
29.1.2023 17:41
Také sdílím naději, že nový prezident bude společnost spojovat a ne rozdělovat. :-)
Zdena Proboštová
29.1.2023 17:34
Paní Tulejová - tleskám Vám, nenapsala bych to líp !
Jitka Caklová
29.1.2023 17:08
Proč mám pocit, že všechno je něčí plán, od rozbití Rakouska-Uherska, založení Československé republiky, po 31 letech okupace Německem, po 9 letech Sovětským svazem, po 41letech rádoby návrat před rok 1948, 31let za přešlapování na místě rozkradení republiky a nikdy jsme nebyli svobodní. Má teď nad naší krásnou, dál nesvobodnou zemí v srdci Evropy, vlát vlajka NATO? Kam se podělo naše slovanství a láska k vlasti?
Eva Klímová
29.1.2023 16:29
Souhlas , dopadlo to dobře , také doufám v lepší zítřky , jsem optimista .
Marie Měchurová
29.1.2023 16:21
Pane Vácho, děkuju za zhodnocení situace po volbách. Napsal jste to tak, jak to cítím i já. Většina rozhodla, a menšina se s tím bude muset smířit. To je demokracie. Po panu Zemanovi se mi rozhodně nebude stýskat. Za jeden den nám nový prezident ukázal, co je to pokora a slušnost.
Načíst starší příspěvky