V pátek manžel přišel z procházky a říká, že na Adolfově je krásné slunce. Potkal pána ze sousedního baráku, který tam odtud právě přijel. Nechtělo se mi tomu věřit, tak jsme nakoukli na internet a fakt to tak bylo. O víkendu mi to vrtalo hlavou, obrázky ukazovaly slunce, ale také spoustu lidí. A tak jsme se v pondělí, při pohledu na šeď venku, rozhodli, že se na Adolfov vypravíme a po obědě jsme vyrazili.
Adolfov je horská ves a základní sídelní jednotka obce Telnice v Ústeckém kraji. Nachází se v Krušných horách ve výšce 750 m n. m. a přibližně 1 km od hranic s Německem. Založena byla v r. 1833. Adolfovem a okolím prochází turistické a cyklistické trasy, přibližné po 5 km se dostanete na další významný turistický bod a tím je Komáří vížka, na kterou lze vyjet i lanovkou z Krupky. Adolfov je využíván hlavně v zimě, běžecké lyžařské tratě, alpské lyžování a snowboarding uspokojí každého milovníka zimních sportu. Nedaleko centra obce se nachází lyžařské středisko Zadní Telnice s 9 sjezdovkami různé obtížnost v celkové délce 4,2 km.
Jaké bylo naše překvapení, když jsme vyjeli z města, projeli obcí Strážky, vyjeli na kopec a před námi se otevřela sluncem zalitá příroda. Do Telnice jsme bez problémů trefili, ale naše cestování do míst, která moc neznáme se neobejdou bez tzv. kufrování, což se stalo i tentokrát. Naštěstí tam nikde nemůžete zabloudit a mapa v mobilu je dar z nebes. Celou cestu až do Adolfova nás provázelo slunečné počasí a na místě to nebylo jiné. Modré nebe, barevné stromy, málo lidí a ticho je balzám na duši. Prošli jsme se celou obcí, je vidět že turistika ať během roku, nebo ta zimní tu má navrch. Obec se v podstatě skládá z chat a rekreačních objektů, nabízejících ubytování. Nedaleko se nachází Krásný les a Petrovice.
Zvu vás na fotoprocházku dalším krásným místem naší země. Milovníci zimních sportů si zde opravdu přijdou na své. Informace o Adolfově jsem čerpala z internetu. Třeba si někdo z vás nenechá ujít zimní radovánky v Krušných horách.