Obrázky z cest: České Švýcarsko
Všechny fotografie: Blanka Lazarová

Obrázky z cest: České Švýcarsko

3. 11. 2022

Krajina kolem Hřenska, nebo-li Národní park České Švýcarsko je téměř každoročně postižena menšími či většími povodněmi. Nejinak tomu bylo před naší týdenní dovolenou v roce 2009. Měli jsme to štěstí, že už bylo téměř vše, jak má být. Ale, bohužel, letos v červenci tuto oblast postihl rozsáhlý požár. A tak jsem se rozhodla vám nabídnout fotografie této krásné oblasti z roku 2009.

Prostředí zalesněného kaňonu řeky Kamenice, obklopené z obou stran hradbou vysokých skal, bylo opravdu famózní.

Edmundovu a Divokou soutězku je možné absolvovat pouze na lodičkách. O to romantičtější to bylo. Divoká soutěska ještě po povodni nebyla zpřístupněna.

Překrásná Pravčická brána, vedle ní Restaurace Sokolí hnízdo, to byl jeden z našich hlavních cílů. Bydleli jsme ve vesnici Mezná, navštívili jsme Děčín, rozsáhlé Tiské stěny, Děčínský Sněžník s rozhlednou, Drážďanskou, Mariinu a Vilemíninu vyhlídku, Dolský mlýn, Jetřichovice, zříceninu hradu Šauštejn i Malou Pravčickou bránu.

Naivně jsme s sebou vezli kola, ale projeli jsme se jen jeden den podél Labe do Bad Schandau. Ale turistika, ta byla úžasná.

A tak se pokochejte krásnou přírodou, která je tak často vystavena přírodním živlům.

cestování příroda
Hodnocení:
(4.9 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Hašková
Díky za vzpomínky. Znám Jetřichovice, jezdila jsem tam jako vedoucí na dětské tábory. Bohužel do soutěsek jsem se nedostala. Rodiče bydleli v Děčíně, ale tam jsem s nimi nemohla být, už tenkrát (po válce) tam byl špatný vzduch a byla jsem pořád nemocná.
Marie Seitlová
V těchto končinách jsem byla na týdenním pobytu, bydleli jsme v Jetřichovicích a moc se mi tam líbilo. Když byla naplánována Pravčická brána tak bylo špatné počasí, tak jsem ji neviděla. Blani díky za článek, fotky máš moc hezké.
Soňa Prachfeldová
Blanko, kochala jsem se s radostí. Znám tato místa a mám je ráda. Příroda rány zacelí. Na Pravčické bráně jsme se nakrucovaly jako 15ctky, fotily se. Dnes se snad už na ni nesmí. Díky krásné fotky.
Marie Měchurová
Blanko, i já děkuju za oživení vzpomínek.
Irena Mertová
Nikdy jsem tam nebyla, znám jen z fotografií. Moc hezké.
Helena Přibilová
Děkuji za moc hezkou fotodokumentaci, která mi připomněla návštěvu této divukrásné krajiny.
Jana Šenbergerová
Díky. Tam se mi vždycky moc líbilo. Krásné fotografie.
Martina Růžičková
Díky za vzpomínkovou fotoreportáž. Doufejme, že se tamní příroda brzy vzpamatuje. Nedávno v televizi ukazovali, že začíná na spáleništi vyrážet nová tráva.
Anna Potůčková
Díky za hezkou fotoreportáž z Českého Švýcarska a hlavně za fotky! Chvíli potrvá, než se z toho požáru příroda vzpamatuje.
Naděžda Špásová
Jo Pravčická brána a Hřensko, na oboje mám nezapomenutelné zážitky a vzpomínky, taky jsem navštívila místa, která uvádíte. O některých jsem i psala. Moc hezké fotky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.