Hokejovými mistry světa jsou Finové, Češi si odvážejí bronz. A jak dopadla tipovačka portálu i60?
Čeští hokejisté slaví bronzové medaile. FOTO: Stream ČT

Hokejovými mistry světa jsou Finové, Češi si odvážejí bronz. A jak dopadla tipovačka portálu i60?

29. 5. 2022

Čeští hokejisté vybojovali na šampionátu ve Finsku bronzové medaile poté, co smetli v utkání o třetí místo výběr USA poměrem 8:4. Šampiony jsou hokejisté Finska, kteří tak zvedli pohár pro vítěze před domácím publikem.

Když čeští hokejisté prohráli v pátek semifinálový souboj s Kanaďany 1:6, zdálo se, že zlomená psychika poznamená i následné utkání o bronz. Když pak na konci první třetiny zápasu o bronz vstřelili hokejisté USA třetí gól, vypadalo to opravdu zle.

Jenže pak přišla třetí třetina, ve které se obraz hry naprosto změnil. Špílmachr Radek Pastrňák se přestěhoval z první do druhé lajny, mladíček Blümel šel do první k Červenkovi a Krejčímu. A právě tento tah trenéra Kariho Jalonena tým oživil a začala česká kanonáda. Tři góly vstřelil Pastrňák, dva Kämpf, jednu kapitán Červenka, který na šampionátu nasbíral za góly a přihrávky nejvíce bodů ze všech hokejistů a dostal se do All stars týmu turnaje.

Dramatické finále

Utkání o zlato mezi Finskem a Kanadou bylo opravdu bojem vyspělých týmů s nejlepší obranou a nejlepším útokem. Ještě do poloviny třetí třetiny vedli v utkání hokejisté s javorovým listem na hrudi. Jenže pak švédští rozhodčí po chybném rozhodnutí poslali na trestnou lavici kanadského hráče a v následné přesilovce Finové vyrovnali a záhy přidali druhý gól. Třetí branku pak vstřelili pět minut před koncem zápasu a zdálo se, že je s Kanaďany konec. Jenže kanadští hokejisté podobně jako ve čtvrtfinálovém utkání se Švédskem nerezignovali a v závěru utkání přepnuli na vyšší obrátky. Do konce duelu zbývaly dvě minuty, když Kanada dvakrát odvolala brankáře a v početní výhodě nejdříve snížila a nakonec utkání vyrovnala na 3:3. Finálový zápas tak šel do prodloužení.

V něm Finové vstřelili vítězný gól v další přesilovce a mohli začít slavit zlatou medaili!

IMG_3343.JPEG

Kdo vyhrál hokejovou tipovačku?

Velký souboj se odehrával nejen na ledě, ale taky u počítačů soutěžících v naší hokejové tipovačce. Před posledním finálovým zápasem byla na čele bodování paní Jiřina Urbánková, na druhém a třetím místě pak pánové Vlastislav Hradilík a Vladimír Mrázek. Poslední zápas šampionátu a zlatá medaile v rukou finských hráčů určila konečné pořadí tipovačky takto:

 Vlastislav Hradilík - 201 bodů
 Vladimír Mrázek - 196 bodů
 Jiřina Urbánková - 193 bodů

Všem třem vítězům, kteří obdrží od redakce trička portálu i60, gratulujeme k úspěšnému tipovaní. A děkujeme ostatním tipujícím, že se napínavé soutěže zúčastnili.

Sportu zdar a našim bronzovým hokejistům zvlášť!

 

 

 

hokej Tipovačka
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.1 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Puchalská
Gratuluju vítězce i vítězům .
Ladislav Vesecký
Jen politické divadlo, bez Ruska a Běloruska nebylo žádné MS!
Anna Potůčková
Vítězům moc gratuluji. Tipovačky mám moc ráda nezávisle na tom zda se mě daří nebo ne. Je to pak napínavé po zápasech.
Vladimír Mrázek
Napětí až do poslední minuty. K zimní čepici raškovce rád přidám letní tričko i60 (nejlépe černé s nápisem Žiju naplno). Za gratulaci k šťastné výhře všem děkuji.
Lidmila Nejedlá
Tipovačka mě bavila a se svými body jsem spokojená. Vítězům gratuluji k dobrému odhadu.
Vlastislav Hradilík
Děkuji všem za gratulaci v tipovačce.
Daniela Řeřichová
Paráda! Bylo to napínavé a velká gratulace vítězům! :-)
Libuše Křapová
Gratulace vítězům :-) Tady v Tipovačce i těm našim bronzovým :-)
Jana Kovářová
Gratulace vítězům.
Jitka Chodorová
I já blahopřeji vítězům Tipovačky, sportu zdar a tentokráte hokeji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...