Hokejovými mistry světa jsou Finové, Češi si odvážejí bronz. A jak dopadla tipovačka portálu i60?
Čeští hokejisté slaví bronzové medaile. FOTO: Stream ČT

Hokejovými mistry světa jsou Finové, Češi si odvážejí bronz. A jak dopadla tipovačka portálu i60?

29. 5. 2022

Čeští hokejisté vybojovali na šampionátu ve Finsku bronzové medaile poté, co smetli v utkání o třetí místo výběr USA poměrem 8:4. Šampiony jsou hokejisté Finska, kteří tak zvedli pohár pro vítěze před domácím publikem.

Když čeští hokejisté prohráli v pátek semifinálový souboj s Kanaďany 1:6, zdálo se, že zlomená psychika poznamená i následné utkání o bronz. Když pak na konci první třetiny zápasu o bronz vstřelili hokejisté USA třetí gól, vypadalo to opravdu zle.

Jenže pak přišla třetí třetina, ve které se obraz hry naprosto změnil. Špílmachr Radek Pastrňák se přestěhoval z první do druhé lajny, mladíček Blümel šel do první k Červenkovi a Krejčímu. A právě tento tah trenéra Kariho Jalonena tým oživil a začala česká kanonáda. Tři góly vstřelil Pastrňák, dva Kämpf, jednu kapitán Červenka, který na šampionátu nasbíral za góly a přihrávky nejvíce bodů ze všech hokejistů a dostal se do All stars týmu turnaje.

Dramatické finále

Utkání o zlato mezi Finskem a Kanadou bylo opravdu bojem vyspělých týmů s nejlepší obranou a nejlepším útokem. Ještě do poloviny třetí třetiny vedli v utkání hokejisté s javorovým listem na hrudi. Jenže pak švédští rozhodčí po chybném rozhodnutí poslali na trestnou lavici kanadského hráče a v následné přesilovce Finové vyrovnali a záhy přidali druhý gól. Třetí branku pak vstřelili pět minut před koncem zápasu a zdálo se, že je s Kanaďany konec. Jenže kanadští hokejisté podobně jako ve čtvrtfinálovém utkání se Švédskem nerezignovali a v závěru utkání přepnuli na vyšší obrátky. Do konce duelu zbývaly dvě minuty, když Kanada dvakrát odvolala brankáře a v početní výhodě nejdříve snížila a nakonec utkání vyrovnala na 3:3. Finálový zápas tak šel do prodloužení.

V něm Finové vstřelili vítězný gól v další přesilovce a mohli začít slavit zlatou medaili!

IMG_3343.JPEG

Kdo vyhrál hokejovou tipovačku?

Velký souboj se odehrával nejen na ledě, ale taky u počítačů soutěžících v naší hokejové tipovačce. Před posledním finálovým zápasem byla na čele bodování paní Jiřina Urbánková, na druhém a třetím místě pak pánové Vlastislav Hradilík a Vladimír Mrázek. Poslední zápas šampionátu a zlatá medaile v rukou finských hráčů určila konečné pořadí tipovačky takto:

 Vlastislav Hradilík - 201 bodů
 Vladimír Mrázek - 196 bodů
 Jiřina Urbánková - 193 bodů

Všem třem vítězům, kteří obdrží od redakce trička portálu i60, gratulujeme k úspěšnému tipovaní. A děkujeme ostatním tipujícím, že se napínavé soutěže zúčastnili.

Sportu zdar a našim bronzovým hokejistům zvlášť!

 

 

 

hokej Tipovačka
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.1 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.