Střípky z Františkových Lázní
Všechny fotografie: Soňa Prachfeldová

Střípky z Františkových Lázní

31. 5. 2022

Konečně jsme se po dvou letech dočkali. Lázeňská sezóna v Františkových Lázních byla zahájena dne 21. května. Sobota se probudila do nádherného slunečního dne. Modř nad hlavou a zlaté slunce, stromy, květiny, lidé, vše zářilo jarem a spokojeností.

Naše dívčí čtveřice v tomto veselí přece nemohla chybět. I oblékly jsme se, jak nejlépe uměly, narazily kloboučky na hlavu a vyrazily z našeho hotelu na kolonádu. Veselo všude, kam oko dohlédlo. Zahájil průvod s mažoretkami, dechovka, duchovní, pan starosta s manželkou a pak všichni, kdo se chtěli projít v průvodu až k Františkovu pavionu. Tam proběhlo poté Svěcení pramenů. A nastala lidová veselice. Všude dobrot, pití, zábavy. Večer zakončený ohňostrojem, ale to už jsme dávno odpočívaly, však jsme toho naběhaly.

Setkala jsem se s Jarmilkou, popovídaly jsme si, ale na delší setkání to nebylo. Vynahradíme si jindy, na sklonku léta, kdy budu poblíž Plzně. 

Františkovy Lázně nás opět hostily, hýčkaly, doufám, že i příjemnou energii jsme si dovezly. domů. Nezklamaly, jako vždy a my se sem zase vrátíme.  Buďme živi a zdrávi, nejen v Lázních, ale zejména  doma, v přírodě, mezi dobrými lidmi. Všude je u nás krásně!

lázně
Hodnocení:
(4.9 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Ve Fr. lázních jsem byla asi před 8 roky po operaci. Moc jsem se těšila. Městečko je to krásné , ubytování také, ale měla jsem smůlu, přestože to bylo asi v tomto čase, teplota až ai na 2 výjimky nepřesáhla 15 stupňů a téměř každý den pršelo, že i cestičky v parku bylo plné mokrého bahna. Přivezla jsem si domů silný zánět průdušek z nachlazení. Škoda.
Eliška Murasová
Soni, je tam docela šrumec a veselo. Byla jsem ve FL v 41 létech po operaci, to už je nějaký pátek. Děkuji za osvěžení vzpominek.
Irena Mertová
Z fotek čiší pohoda :-)
Soňa Prachfeldová
Děkuji přátelé za milé odezvy .
Jitka Hašková
Soňo, děkuji za připomínku FL. Jedu tam za necelé 3 týdny. Těším se tam jako dříve. To jsou pro mne nejhezčí české lázně.
Dana Puchalská
Son'o. Děkuju za článek a krásnou fotogalerii. Ano, Františkovy Lázně jsou nádherné. :-) :-)
Jarmila Komberec Jakubcová
Soni jsem ráda, že jsme se na zahájení lázeňské sezóny osobně setkaly i když to bylo krátké. Dík za krásné fotky. Prožila jsem ve Fr.Lázních 14 dnů a cítím se po různých procedurách dobře.
Eva Mužíková
Díky za přiblížení lázeňské atmosféry, na takových akcích jsem vždy jako ve svém živlu. Mám ráda, když se lidé baví. Krásné fotografie, klobouky nevyjímaje.
Miloslava Richterová
Díky, toto místo mám ráda.
Alena Vávrová
Moc pěkné, Soňo, také jsem si zavzpomínala. Ale je to již moc dávno, co jsme FL navštívili v rámci jedné krásné dovolené v K. Varech. ♥

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.