Střípky z Františkových Lázní
Všechny fotografie: Soňa Prachfeldová

Střípky z Františkových Lázní

31. 5. 2022

Konečně jsme se po dvou letech dočkali. Lázeňská sezóna v Františkových Lázních byla zahájena dne 21. května. Sobota se probudila do nádherného slunečního dne. Modř nad hlavou a zlaté slunce, stromy, květiny, lidé, vše zářilo jarem a spokojeností.

Naše dívčí čtveřice v tomto veselí přece nemohla chybět. I oblékly jsme se, jak nejlépe uměly, narazily kloboučky na hlavu a vyrazily z našeho hotelu na kolonádu. Veselo všude, kam oko dohlédlo. Zahájil průvod s mažoretkami, dechovka, duchovní, pan starosta s manželkou a pak všichni, kdo se chtěli projít v průvodu až k Františkovu pavionu. Tam proběhlo poté Svěcení pramenů. A nastala lidová veselice. Všude dobrot, pití, zábavy. Večer zakončený ohňostrojem, ale to už jsme dávno odpočívaly, však jsme toho naběhaly.

Setkala jsem se s Jarmilkou, popovídaly jsme si, ale na delší setkání to nebylo. Vynahradíme si jindy, na sklonku léta, kdy budu poblíž Plzně. 

Františkovy Lázně nás opět hostily, hýčkaly, doufám, že i příjemnou energii jsme si dovezly. domů. Nezklamaly, jako vždy a my se sem zase vrátíme.  Buďme živi a zdrávi, nejen v Lázních, ale zejména  doma, v přírodě, mezi dobrými lidmi. Všude je u nás krásně!

lázně
Hodnocení:
(4.9 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.