Štefan Haviar
18.11.2022 22:07
V Holešově bydlím, znám jeho klady i zápory. Největším je, že holešovský zámek, o kterém se zde téměř nepíše. Je bývalým majetkem rodiny Rotalů. Po válce byl využíván městem jako kulturní centrum města. Po převratu jej převzala v restituci rodina s příbuzenským vztahem k původním majitelům. Až do roku 2005 byl mimo provoz a nevyužíval se, restituenti se jej snažili prodat, ale od privatizace se jim to nedařilo. Až nakonec zámek nabídli za přijatelnou cenu městu, které v roce 2005 schválilo jeho koupi. A od té doby se rekonstruuje i když je částečně v provozu. Tedy je záhadou, která se nakonec odhalí proč se 17 let rekonstruuje a ještě se nějaký rok zdrží. Jako důvod se uvádí nedostatek peněz, ale jsou i jiné důvody o kterých se mluví jen v zákulisí! V současné době je město přetížené dopravou, takže projíždět městem je pro silné nervy. Buduje se kolem Holešova dálnice, která měla už také být dávno v provozu, takže odklon od příjezdových cest se doprava je vedena přes město. Jinak centrum města je na úrovni, avšak jsou v Holešově lokality, kterým město věnuje mizernou pozornost!
Anna Čípová
4.1.2022 18:39
Elen, děkuji za přiblížení krásy hrobky. Marti, snad se někdy zadaří.
Marta Nosková
4.1.2022 13:48
Aničko,
moc zajímavé město jsi nám přiblížila. Také bych ráda někam na výlet........
Elena Valeriánová
24.12.2021 23:34
V kostele nanebevzetí Panny Marie je kromě hrobky hraběcí rodiny Rottalů a Vrbnů také pohřební kaple, která má jméno podle barvy použitého mramoru - černý a šedý Černá kaple a věřte mi, ta krása se nedá popsat, to se musí vidět. Stála jsem tam a ani nedýchala.
Anna Čípová
21.12.2021 09:42
Moc děkuji za komentáře a mám radost, že se fotografie líbí. Elen a Majko S., prozraďte tajemství. Já jsem se do kostela nedostala, byl zavřený. Nápad na setkání se mi líbí a ráda se zúčastním. Majko M., já nic neplánuji, mé výlety jsou okamžité nápady. Ali, v Holešově byl i jeden ze závodů Loany, jezdila jsem tam služebně. Přeji klidné dny,
Soňa Prachfeldová
21.12.2021 07:56
Kolik máme míst, která jsme nepoznali osobně. Není to fajn, že si je přibližujeme i takto? Díky Aničko, krásné.
Alena Tollarová
21.12.2021 04:17
Holešov znám jen díky bonbonům, které se tam vyráběly nebo asi i vyrábějí a myslím, že tam byla vojenská škola? Jinak potom díky íčkovým děvčatům. Ani počasí bez slunka nemusí být na překážku, když se oči umí dívat a najít ty správné objekty. Jsem zvědavá, proč jsi tam jela dvakrát v jednom týdnu.
Eliška Murasová
20.12.2021 22:21
Kouzelně tajuplné mlžné fotografie chválím velmi. Aničko, těším se na pokračování. A možna i na návštěvu Holešova.
Dana Puchalská
20.12.2021 13:18
V Holešově jsem nikdy nebyla. Je to podle fotografií moc zajímavé město. Děkuju Aničko.
Jarmila Komberec Jakubcová
20.12.2021 07:17
V Holešově jsem nikdy nebyla dík za seznámení.
Načíst starší příspěvky