Holešov
FOTO: autorka

Holešov

19. 12. 2021

Město, kde žije asi 12 tisíc obyvatel, leží na hranici mezi Hanou a Valašskem na řece Rusava. Historicky zajímavé jsou tu židovské památky, náměstí Dr. Edvarda Beneše a zámek s rozlehlým parkem a systémem vodních kanálů ve tvaru Neptunova trojzubce.

Koncem listopadu jsem byla v Holešově dvakrát za nepříznivého počasí. Poprvé byla mlha a mrholilo, podruhé jsem měla větší štěstí, to byla pouze mlha. Na toulkách po městě jsem fotila a ve fotogalerii uvidíte „holešovské pel-mel“. Příště vám prozradím, proč jsem byla ve městě během týdne dvakrát.

Poznámka: Holešov je zde na íčku znám díky Majce Měchurové a Aničce Potůčkové. Holky, srdečně vás zdravím.

cestování fotografování
Hodnocení:
(5.1 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Štefan Haviar
V Holešově bydlím, znám jeho klady i zápory. Největším je, že holešovský zámek, o kterém se zde téměř nepíše. Je bývalým majetkem rodiny Rotalů. Po válce byl využíván městem jako kulturní centrum města. Po převratu jej převzala v restituci rodina s příbuzenským vztahem k původním majitelům. Až do roku 2005 byl mimo provoz a nevyužíval se, restituenti se jej snažili prodat, ale od privatizace se jim to nedařilo. Až nakonec zámek nabídli za přijatelnou cenu městu, které v roce 2005 schválilo jeho koupi. A od té doby se rekonstruuje i když je částečně v provozu. Tedy je záhadou, která se nakonec odhalí proč se 17 let rekonstruuje a ještě se nějaký rok zdrží. Jako důvod se uvádí nedostatek peněz, ale jsou i jiné důvody o kterých se mluví jen v zákulisí! V současné době je město přetížené dopravou, takže projíždět městem je pro silné nervy. Buduje se kolem Holešova dálnice, která měla už také být dávno v provozu, takže odklon od příjezdových cest se doprava je vedena přes město. Jinak centrum města je na úrovni, avšak jsou v Holešově lokality, kterým město věnuje mizernou pozornost!
Anna Čípová
Elen, děkuji za přiblížení krásy hrobky. Marti, snad se někdy zadaří.
Marta Nosková
Aničko, moc zajímavé město jsi nám přiblížila. Také bych ráda někam na výlet........
Elena Valeriánová
V kostele nanebevzetí Panny Marie je kromě hrobky hraběcí rodiny Rottalů a Vrbnů také pohřební kaple, která má jméno podle barvy použitého mramoru - černý a šedý Černá kaple a věřte mi, ta krása se nedá popsat, to se musí vidět. Stála jsem tam a ani nedýchala.
Anna Čípová
Moc děkuji za komentáře a mám radost, že se fotografie líbí. Elen a Majko S., prozraďte tajemství. Já jsem se do kostela nedostala, byl zavřený. Nápad na setkání se mi líbí a ráda se zúčastním. Majko M., já nic neplánuji, mé výlety jsou okamžité nápady. Ali, v Holešově byl i jeden ze závodů Loany, jezdila jsem tam služebně. Přeji klidné dny,
Soňa Prachfeldová
Kolik máme míst, která jsme nepoznali osobně. Není to fajn, že si je přibližujeme i takto? Díky Aničko, krásné.
Alena Tollarová
Holešov znám jen díky bonbonům, které se tam vyráběly nebo asi i vyrábějí a myslím, že tam byla vojenská škola? Jinak potom díky íčkovým děvčatům. Ani počasí bez slunka nemusí být na překážku, když se oči umí dívat a najít ty správné objekty. Jsem zvědavá, proč jsi tam jela dvakrát v jednom týdnu.
Eliška Murasová
Kouzelně tajuplné mlžné fotografie chválím velmi. Aničko, těším se na pokračování. A možna i na návštěvu Holešova.
Dana Puchalská
V Holešově jsem nikdy nebyla. Je to podle fotografií moc zajímavé město. Děkuju Aničko.
Jarmila Komberec Jakubcová
V Holešově jsem nikdy nebyla dík za seznámení.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.