Záchrana vrabečka
Ilustrační foto: pixabay.com

Záchrana vrabečka

6. 11. 2021

Kdysi jsem pracovala v laboratoři, která měla před okny velkou terasu a nad ní všelijaké věžičky. Byla to stará vila nějakého boháče, který chtěl mít zámek. V těch zmiňovaných věžičkách hnízdili vrabčáci a sbírali si materiál na stavbu svých hnízd co nejblíže, třeba u popelnic. Našli tam nějaké útržky fáčoviny a dali si ji do hnízda.

Bohužel, bylo horké léto a  stříšky byly natřeny dehtem a ten na slunci tál. Tak se stalo, že mladí vrabčáci si zamotali drápky do nití a přilepili se do dehtu. Dívali jsme se právě, když je matka vyváděla z hnízda. S takto "upravenýma" nohama nemohli vzlétnout. Přistáli hned na naší terase. Matka je křikem volala, ale odletěli nakonec jen dva silnější.

Ten poslední na tom byl nejhůř a nešlo mu to. Tak jsme se s kolegyní pustily do práce: nejprve mládě opatrně chytily, což nebylo jednoduché, protože křičelo ono i jeho matka, která kolem nás zběsile lítala, aby ho chránila. Nakonec se nám to povedlo, vzaly jsme mládě do laboratoře, zjistily stav jeho nožiček a nejprve jsme musely dehet pomocí benzínu odstranit, pak mu odmotat nitě z drápků, nakonec odnést na terasu a čekat, jak to dopadne. Začalo poskakovat a volat mámu, která za okamžik přiletěla a odletěla s ním pryč. Měly jsme radost, že jsme je zachránily.

 

 

Můj příběh příroda
Hodnocení:
(5.1 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Jurečková
To je milý příběh.
Jana Jurečková
To je milý příběh.
Alena Švancarová
Mám radost,že jste pomohly vrabečkovi a on mohl radostně s mámou létat.
Granda Nekonata
krásná práce!
Dana Puchalská
Jsem ráda,že se podařilo malého vrabčáka zachránit.
Soňa Prachfeldová
Kdo má rád zvířátka, má rád vše dobré. Tenhle příběh měl dobrý konec. Ckověk se tak raduje, když může pomoci ptáčatům,, kolikrát jsme se snažili, ale nedokázali přežít. Raduji se z vrabčáčka, měl šanci si prožít svůj ptačí život.
Jitka Hašková
To je krásný, dojemný příběh.
Margita Melegova
Smutny zacatek, dobry konec diky obetavym lidem.
Anna Potůčková
Moc hezký příběh o záchraně vrabčáka. Stále je doufám více těch, kteří pomůžou nejen ptáčkům, ale i ostatním zvířátkům a není více těch, co všemu živému jen ubližují. Díky za tak krásný příběh!
Irena Mertová
To je dobře, že se to podařilo :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.