Záchrana vrabečka
Ilustrační foto: pixabay.com

Záchrana vrabečka

6. 11. 2021

Kdysi jsem pracovala v laboratoři, která měla před okny velkou terasu a nad ní všelijaké věžičky. Byla to stará vila nějakého boháče, který chtěl mít zámek. V těch zmiňovaných věžičkách hnízdili vrabčáci a sbírali si materiál na stavbu svých hnízd co nejblíže, třeba u popelnic. Našli tam nějaké útržky fáčoviny a dali si ji do hnízda.

Bohužel, bylo horké léto a  stříšky byly natřeny dehtem a ten na slunci tál. Tak se stalo, že mladí vrabčáci si zamotali drápky do nití a přilepili se do dehtu. Dívali jsme se právě, když je matka vyváděla z hnízda. S takto "upravenýma" nohama nemohli vzlétnout. Přistáli hned na naší terase. Matka je křikem volala, ale odletěli nakonec jen dva silnější.

Ten poslední na tom byl nejhůř a nešlo mu to. Tak jsme se s kolegyní pustily do práce: nejprve mládě opatrně chytily, což nebylo jednoduché, protože křičelo ono i jeho matka, která kolem nás zběsile lítala, aby ho chránila. Nakonec se nám to povedlo, vzaly jsme mládě do laboratoře, zjistily stav jeho nožiček a nejprve jsme musely dehet pomocí benzínu odstranit, pak mu odmotat nitě z drápků, nakonec odnést na terasu a čekat, jak to dopadne. Začalo poskakovat a volat mámu, která za okamžik přiletěla a odletěla s ním pryč. Měly jsme radost, že jsme je zachránily.

 

 

Můj příběh příroda
Hodnocení:
(5.1 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...