Fotoreportáž: Chlumecké rybníky
Foto autorka

Fotoreportáž: Chlumecké rybníky

22. 10. 2021

Je pondělí 18.10.21, podzim už je v plné síle, ale venku zrovna sychravo není. Naopak, slunce ještě pořád pokrývá přírodu teplými paprsky a nás to zase táhne ven. Nemůžeme se rozhodnout, kam se vydat, až Petra napadnou chlumecké rybníky. Není to daleko, dobře to tam známe, protože jsme se sem jezdili kdysi koupat.

Chlumec je město, které se nachází nedaleko Ústí nad Labem. Jeho součástí jsou dva velké rybníky, je to Zámecký rybník, ve kterém se moc koupat nedá a tzv. Nový rybník, který je větší a vznikl v r. 1977 zatopením těžebních jam. To mi tam vždycky vadilo, voda byla tak čistá, že jsem se bála plavat někam dál a bez lehátka jsem tam nevlezla. Informace o této lokalitě najdete na netu a wikipedii.

Přijeli jsme docela brzy, takže jsme tam, kromě dvou rybářů, byli sami.  Vzali jsme to od pláže doprava, abychom nerušili. Kolem rybníka jsou pohodlné pěšiny, je vidět, že je hojně využívaný. Zastavili jsme se u Zámeckého rybníka, který byl v naší koupací době dost zarostlý a zpustlý. Je vidět, že se rybáři o svůj majetek dobře starají.

Postupně se to kolem rybníka začalo zalidňovat, dokonce se objevili dva otužilci, paní a pán. Pán si to evidentně užíval, byla po něm vidět jen čára na vodě a rozhodně nebyl žádný stydlín. Klidně si nahý povídal na pláži se známým, paní byla stydlivější, rybáři to raději vzdali.  My jsme to taky obrátili k autu a jako třešnička na dortu se najednou před námi objevila tibetská doga. Bylo to štěně, jmenoval se Jurášek a byl to mazel, takového krasavce jsem si ještě nikdy nehladila.

Zvu vás na procházku podzimní přírodou, která hýří barvami a ve které je nám opravdu moc dobře. Přeji všem pohodu a zdraví.

cestování fotografování
Hodnocení:
(4.9 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Děkuji za příspěvky, pane Nebuželský, tu cestu k letišti do Všebořic jsme kdysi šli, ale už je to dávno.
Antonín Nebuželský
Jak vidim, paní Alenka mě předběhla :-)
Antonín Nebuželský
Jako chlumečák díky za hezký článek a fotky samozřejmě. Jen připomenu, že kousek za novým rybníkem je lávka přes dálnici, "kočičí oči ", když se jede do Drážďan, a za ní je cesta k nedalekému letišti. Už na výhledu je patrné jezero Dělouš, další pozůstatek po důlní činnosti. Tudy se nechá dojít buď do Všebořic, což je předměstí Ústí. Nebo okolo jezera do Varvažova a tudy zpět k pomníku se lvem. To bývá moje zdravotní " obchůzka. Cesta se nechá spojit s prohlídkou" napoleonských pomníků". Jako výlet na dopoledne doporučuji.
Jitka Hašková
Krásná procházka u rybníků. Děkuji.
Eva Mužíková
Ty jsi ale tulačka. Dokážeš vyfotit kdejaký kousek přírody, ale voda a mraky to je asi Tvá nejoblíbenější stránka. Krásně barevné fotky, ráda jsem se pokochala.
Irena Mertová
Další hezká procházka...
Alena Tollarová
U tohoto pomníku bitvy u Chlumce jsem byla před lety, kdy jsem psala Po stopách pomníků Bitvy u Chlumce. Tenkrát jsem šla jen po všech těch pomnících a že jsou tam taky rybníky, jsem si ani nevšimla. Musí tam být hezká procházka.
Alena Vávrová
Byli jste opět na krásném místě a tvůj foťák si užil symfonii podzimních tónů A my taky, dík...
Anna Čípová
Krásná procházka, A ty barvy. Paráda-
Zuzana Pivcová
Je moc hezké, co vše dokážeš prezentovat po každé vaší procházce. Naháči mi nevadí, jsou to lidé s přírodnějším přístupem k životu. Spíš by mi teď ale při pohledu na ně byla zima. Díky, Naďo.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.