Fotoreportáž: Chlumecké rybníky
Foto autorka

Fotoreportáž: Chlumecké rybníky

22. 10. 2021

Je pondělí 18.10.21, podzim už je v plné síle, ale venku zrovna sychravo není. Naopak, slunce ještě pořád pokrývá přírodu teplými paprsky a nás to zase táhne ven. Nemůžeme se rozhodnout, kam se vydat, až Petra napadnou chlumecké rybníky. Není to daleko, dobře to tam známe, protože jsme se sem jezdili kdysi koupat.

Chlumec je město, které se nachází nedaleko Ústí nad Labem. Jeho součástí jsou dva velké rybníky, je to Zámecký rybník, ve kterém se moc koupat nedá a tzv. Nový rybník, který je větší a vznikl v r. 1977 zatopením těžebních jam. To mi tam vždycky vadilo, voda byla tak čistá, že jsem se bála plavat někam dál a bez lehátka jsem tam nevlezla. Informace o této lokalitě najdete na netu a wikipedii.

Přijeli jsme docela brzy, takže jsme tam, kromě dvou rybářů, byli sami.  Vzali jsme to od pláže doprava, abychom nerušili. Kolem rybníka jsou pohodlné pěšiny, je vidět, že je hojně využívaný. Zastavili jsme se u Zámeckého rybníka, který byl v naší koupací době dost zarostlý a zpustlý. Je vidět, že se rybáři o svůj majetek dobře starají.

Postupně se to kolem rybníka začalo zalidňovat, dokonce se objevili dva otužilci, paní a pán. Pán si to evidentně užíval, byla po něm vidět jen čára na vodě a rozhodně nebyl žádný stydlín. Klidně si nahý povídal na pláži se známým, paní byla stydlivější, rybáři to raději vzdali.  My jsme to taky obrátili k autu a jako třešnička na dortu se najednou před námi objevila tibetská doga. Bylo to štěně, jmenoval se Jurášek a byl to mazel, takového krasavce jsem si ještě nikdy nehladila.

Zvu vás na procházku podzimní přírodou, která hýří barvami a ve které je nám opravdu moc dobře. Přeji všem pohodu a zdraví.

cestování fotografování
Hodnocení:
(4.9 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.