Hudební bonbónek č. 4 ze zámku Krásný Dvůr
Michal Mašek

Hudební bonbónek č. 4 ze zámku Krásný Dvůr

1. 7. 2021

Další, v pořadí čtvrtý hudební bonbónek Mozartovské minisérie byl natočen na zámku Krásný Dvůr, který se nachází nedaleko Podbořan v severozápadních Čechách.

Na úvod  Michal hraje ukázku z koncertu C dur KV 467, dále vypráví kastelánka Michaela Hofmanová zajímavosti o vztahu Mozarta s majitelem zámku, salzburským arcibiskupem Hieronymem Coloredo von Wallsee a jeho synovcem Johannem Rudolfem Czerninem. Mladý hrabě byl jen o rok starší než Mozart a výborně si spolu rozuměli. Skladatel mu věnoval  několik skladeb, z nichž jedna ( Kontretänz KV 269b)  mozartovský hudební bonbónek uzavírá.

Vikrůrek byl po náročném natáčecím dni rád, že konečně jede domů. Je to přeci jenom už postarší pán a navíc musel dělat společnost i svým dvěma parťačkám a kamarádkám, Emičce a Evičce.

vikrurerks-kamaradkami.jpg

 Další hudební bonbónek nebude ze zámku, ale z jednoho plzeňského hudebního salónu.

hudba
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Ilon , láska k hudbě a ke zvířátkům , to pasuje dohromady. Naše holky - vnučka a neteř též mají koně .
Ilona Erika Kolář
Děkuji za komentáře. Vando, já hudebně moc nadaná nejsem, max. trochu zpívání. Soňo Michal nemá nové pejsky. Peggynyku si bral od kamaráky, aby ji zpříjemnil konec života a umřela mu v náručí. Teď má novou přitelkyni, s kterou snad už zůstane a ta má Viktůrka a dvě fenečky. Jsou to stavbulové. Navíc se zase blíží asi Viktůrkův konec, je na tom zdravotně docela špatně, už mu je 12 a nemůže na zadní nohy. Navíc si jeho přítelkyně koupila koně a mě už asi z nich raní mrtvice.
Soňa Prachfeldová
Vychutnala jsem si hudební Bonbónek na lehátku. Krása. Na tomto zámku jsem již byla , je pékný a na nádvoří se konají i různé akce. Pan Michal má nové pejsky ?
VANDA Blaškovič
Ilono, nádherné! Bonbónek přímo čokoládový. Musíte mít ohromnou radost ze syna. Jste také hudebně nadaná? Líbí se mi i to povídání, dozvídám se nové informace. Děkuji.
Helena Přibilová
Děkuji, videonahrávku jsem objevila a přehrála si ji. Byl to pro mě opět hezký zážitek.
Ilona Erika Kolář
Heleno, děkuji za upozornění, to je ta moje roztržitost. Ještě jsem něco na poslední chvíli upravovala, jak je mým dobrým zvykem a nechtěně video smazala a nevšimala jsem toho, protože jsem odjela na chatu.Uveřejnila jsem ho tedy přímo ve videích. Omlouvám se. :)
Helena Přibilová
Paní Kolářová, chtěla jsem si poslechnout další videonahrávku, ale tentokrát se mi zobrazily pouze fotografie. Chybí mi odkaz na spuštění koncertu.
Zuzana Pivcová
Jako vždy děkuji za uklidňující chvilku.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...