Postihla nás "vlna veder"
FOTO: archiv autora

Postihla nás "vlna veder"

19. 6. 2021

Navzdory předpovědím metereologů přišly už v červnu tropické dny. Zareagoval jsem rychle a přešel na jihoevropský styl života. Snídaně může být vydatnější, k obědu se nejlépe hodí krabice řeckého salátu z Lídlu a večeři "jistí" 2 krajíčky žitného chleba s lučinou. Přes den pak hodně ovoce. Meruňky a broskve jsou v Praze k sehnání už od 50 až 60-ti Kč za kilo.

Přes den žádný alkohol, zato mátového čaje není nikdy dost. Pozdě večerní hlad zažene spolehlivě vychlazený dobrý jogurt z lednice. Případné nákupy a pochůzky vyřídím ráno do 10 hodin a i při nich mám na hlavě klobouk a sluneční brýle. Ty mě letos stály nechtěně hodně peněz, když jsem na miniaturní cenovce zajásal nad cenou 189,- Kč, abych pak u pokladny zaplatil 1 890,- Kč. No, chodit na nákupy bez brýlí se opravdu nevyplácí!

Po obědě mě čekají 2 hodiny slastného spánku v bytě, kterým prochází lehký průvan z otevřených oken protilehlých pokojů. Znám hodně lidí, kteří mají všechna okna směřovaná na západ a prožívají "peklo" až do západu slunce.

Po siestě silná káva s táfličkou hořké čokolády a už hrají v TV hymny obou týmů na fotbalovém ME. Večer pak sleduji další utkání v mé hospůdce a po dvou točených už sedím u v pořadí třetího přenosu. V průběhu aktivního života jsem si užil cestování a koupání v moři až dost, a tak nemám pocit, že teď o něco důležitého přicházím. Když mě láká manželka, abych už konečně přijel na chalupu, a líčí mně, jak krásně je v lese, slibuji jí, že se na něj podívám, až poběží v TV nějaký přírodopisný dokument.

Po překročení určitého věku a s ohledem na zdravotní stav je třeba učinit těžké rozhodnutí a vzdát se dřívějších radostí. Přejí tímto všem zahrádkářům, ať jim to zdraví a chuť do práce vydrží co nejdéle! Ale nemyslete si, že na pražských zahrádkách nemusíme zalévat!

 

 

 

 

Můj příběh počasí zahrada
Hodnocení:
(5 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Pane Soukupe máte milé rozvržený denní program, je dobře, když se člověk pořád na něco těší a netrápí se tím, co už nejde.
Václav Soukup
Dostal jsem k nim certifikát a krásné pouzdro. Peníze Zdenko budou a my ne.
Zdenka Soukupová
Krásně jste si to zařídil. Jen s těmi brýlemi to trochu nevyšlo.... :-)
Václav Soukup
Ale ty brýle jsou fakt pěkný ! Kulatý " Lennonky s rámečkem zlaté barvy ". Starej děděk si udělal radost !
Jaroslava Handlová
Není nad to mít včas promyšlenou strategii pro vlnu veder. Jen ten nákup bez brýlí se trochu vymknul. Aspoň víme, že i někdo jiný má při zapomenutí brýlí také potíže s luštěním vybledlých cenovek atd.
Zuzana Pivcová
Máte to pěkně naplánované. Bydlení by Vám v tomhle horku leckdo mohl závidět. Moje sestra má opravdu malobyt s okny na západ. Je to tam teď hrozné.
Anna Potůčková
189 korun a 1890 korun je značný rozdíl. Z tohoto článku právě tato informace mě pobavila nejvíce.
Alena Velková
Docela jste mě rozesmál :-)
Martin Vrba
Moje řeč! To Portugalsko : Německo, tak to byl zatím nejlepší zápas!
Hana Šimková
Velmi pohodové a při pohledu na obrázek jsem dostala chuť na studené pivo. Žádné nemám, tak si jdu dát studenou vodu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.