Postihla nás "vlna veder"
FOTO: archiv autora

Postihla nás "vlna veder"

19. 6. 2021

Navzdory předpovědím metereologů přišly už v červnu tropické dny. Zareagoval jsem rychle a přešel na jihoevropský styl života. Snídaně může být vydatnější, k obědu se nejlépe hodí krabice řeckého salátu z Lídlu a večeři "jistí" 2 krajíčky žitného chleba s lučinou. Přes den pak hodně ovoce. Meruňky a broskve jsou v Praze k sehnání už od 50 až 60-ti Kč za kilo.

Přes den žádný alkohol, zato mátového čaje není nikdy dost. Pozdě večerní hlad zažene spolehlivě vychlazený dobrý jogurt z lednice. Případné nákupy a pochůzky vyřídím ráno do 10 hodin a i při nich mám na hlavě klobouk a sluneční brýle. Ty mě letos stály nechtěně hodně peněz, když jsem na miniaturní cenovce zajásal nad cenou 189,- Kč, abych pak u pokladny zaplatil 1 890,- Kč. No, chodit na nákupy bez brýlí se opravdu nevyplácí!

Po obědě mě čekají 2 hodiny slastného spánku v bytě, kterým prochází lehký průvan z otevřených oken protilehlých pokojů. Znám hodně lidí, kteří mají všechna okna směřovaná na západ a prožívají "peklo" až do západu slunce.

Po siestě silná káva s táfličkou hořké čokolády a už hrají v TV hymny obou týmů na fotbalovém ME. Večer pak sleduji další utkání v mé hospůdce a po dvou točených už sedím u v pořadí třetího přenosu. V průběhu aktivního života jsem si užil cestování a koupání v moři až dost, a tak nemám pocit, že teď o něco důležitého přicházím. Když mě láká manželka, abych už konečně přijel na chalupu, a líčí mně, jak krásně je v lese, slibuji jí, že se na něj podívám, až poběží v TV nějaký přírodopisný dokument.

Po překročení určitého věku a s ohledem na zdravotní stav je třeba učinit těžké rozhodnutí a vzdát se dřívějších radostí. Přejí tímto všem zahrádkářům, ať jim to zdraví a chuť do práce vydrží co nejdéle! Ale nemyslete si, že na pražských zahrádkách nemusíme zalévat!

 

 

 

 

Můj příběh počasí zahrada
Hodnocení:
(5 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...