Fotoreportáž: Zelené jaro
Foto: autorka

Fotoreportáž: Zelené jaro

17. 6. 2021

Při čtení článku od Elen Valeriánové „Když se červen ČERVENÁ“ jsem narazila na otázku: „ Kterou barvu si vyberete vy?“ Okamžitě mi naskočila barva zelená. Na internetu jsem našla, jakou psychologii a symbolickou řeč má. Je barvou přírody, rovnováhy, klidu a naděje. Působí uklidňujícím dojmem a pohled na zelenou barvu napomáhá regeneraci a načerpání nové síly. Lidé mající rádi tuto barvu budou více ochotní rozdávat lásku a pomáhat motivovat ostatní.

Pro mne je zelená barva symbolem života. Když začínají vykukovat špičky hyacintů, tak si říkám:“Mám velké štěstí, že jsem se tohoto okamžiku dožila a budu moci sledovat, jak se znovu obnoví život v přírodě“. A také ráda pozoruji, jak se mění odstíny zelené v průběhu jara a léta.

Z velkého množství fotek, které jsem pořídila na letošních jarních vycházkách a výletech, jsem vybrala ty, kde převažuje barva zelená. Jaro bylo určitě barevnější, ale já jsem chtěla ukázat, kolik podob a odstínů může mít zelená barva. Zvu vás na „zelenou“ procházku /snad není příliš monotematická/.

Přeji nám všem krásné letní dny a našim vnoučatům kouzelné prázdniny.

fotografování Moje barva
Hodnocení:
(5.1 b. / 27 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Blanka Lazarová
Musela jsem si tu zelenou krásu prohlédnout znovu, už dvakrát. Díky.
Eva Mužíková
Aničko, málem mi Tvůj článek unikl. Jsem ráda, že je nás, kteří následují Elenu více. Fotky máš krásné, jako vždy..
Blanka Lazarová
Moc hezká galerie, skoro nemám co dodat. V mládí jsem o zelené barvě vůbec nepřemýšlela a snad si ani nic zeleného nekoupila. V posledních letech ji mám moc ráda, asi stejně jako moji celoživotní favoritku modrou.
Elena Valeriánová
Jsem ráda, žes zvedla pomyslnou hozenou rukavici. Protože jinak by nám tvoje krásné zelené fotky zůstaly utajeny.
Soňa Prachfeldová
Směsice jarních barev je nádherná, svěží, ano pro i mě zelená znamená, že jaro má zelenou, že opět dojde ke vzkříšení života v přírodě, tedy i k našemu, abychom mohli opět tyto zázraky obdivovat.
Václav Soukup
Zelená je tráva, fotbal to je hra ! Moc hezké !
Anna Čípová
Děkuji za milé komentáře. Paní Dejmková, potěšila jste mě. Detaily fotím nejraději. Eliško, a ke žluté přidej ještě oranžovou, to jsou tvoje barvy. Aničko, to jsem zvědavá, jaká barva je tvoje oblíbená. Přeji krásné dny a dobré světlo.
Anna Potůčková
Tak už bylo psáno o barvě červené, ty jsi Aničko zvolila zelenou. Mám také svoji oblíbenou barvu, ale než se dokopu k napsání článku bude asi chvíli trvat. A to nejen kvůli stěhování......Krásné zelené fotky!
Miloslava Richterová
Nádherné fotky a ten brouček je taky úžasný :-)
Martina Růžičková
Krásné zelené pokoukání :-). Zdá se mi, že zvlášť červen je na zeleň bohatý měsíc.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.