Fotoreportáž: Levandulová zahrada
FOTO: autorka

Fotoreportáž: Levandulová zahrada

15. 6. 2021

Ano, levandulová zahrada opravdu existuje. Dověděla jsem se to v sobotu od syna, který mi oznámil, že v ní právě jsou a stojí za návštěvu. To byla voda na můj mlýn, levanduli a její vůni mám moc ráda, a kdybych mohla, tak bych ji měla všude. Mě nemusí nikdo dvakrát pobízet, bylo rozhodnuto a výlet se konal v neděli odpoledne.

Levandulová zahrada Anette je soukromá zahrada, která se nachází v malé obci Klapý v Litoměřickém okrese. Nad obcí se tyčí zřícenina hradu Hazmburk, takže lze spojit krásu v zahradě se zážitkem prohlídky historické památky. A zážitek to je, protože už  jenom cesta na vrchol kopce je něco, věřte mi, před lety jsem si to vyzkoušela na vlastní nohy. Zážitkem je i cesta do obce, protože se jedná o zemědělskou oblast, všude je rovina, všechno se zelená a Středohorské kopce máte jak na dlani.

Samotná zahrada není kdovíjak veliká, je využitý každý kousek země a osázen různými druhy květin, keři, stromky a hlavně levandulí. Je možné si zakoupit výrobky z levandule, dát si občerstvení a navštívit vinotéku, která nabízí lahvová vína, ale i stáčená, dobroty k vínu a lze si i telefonicky objednat. Nemají webové stránky, ale na jejich FB je možné zjistit jak telefon, tak otevírací dobu. Taky jsme neodolali a domů jsme si vezli dva litry vína. Na návštěvnosti bylo vidět, že lidé toto místo znají.

Zvu vás na procházku po Levandulové zahradě Anette v obci Klapý, vůni si musíte představit, a pokud budete mít cestu kolem, stojí to opravdu za návštěvu. Přeji hezké léto.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Moje srdce plesá nad tou krásou, prima tip Naděnko, určitě tam zajedu, musím přece i letos pozdravit Středohoří z vršku Hazmburku.
Alena Velková
Paráda!
Marcela Pivcová
Fotky jsou opravdu krásné! Kytky mám ráda, občas nějaké vyfotografuji.Na "mém" minizáhonku u vchodu do paneláku právě kvete vedle skalniček také levandule.
Anna Potůčková
Ty jsi má levandulová......Mám ji moc ráda a ráda jsem se alespon virtuálně s Tebou prošla. A stejně ráda jsem se podívala na fotografie u článku. A obdivuji Tě, že jsi takový psavec. Není snad týdne aby jsi nenapsala 1-2 články.
Marie Seitlová
Krásně jsem se s vámi prošla zahradou, levanduli mám moc ráda i její vůni.
Martina Růžičková
Děkuji za zajímavý tip na výlet. Krásné fotky lákají :-).
Blanka Lazarová
Naďo, dobrý tip. Levanduli mám taky moc ráda. Do Litoměřic to mám trochu z ruky, ale chystám se do obce Starovičky ( kousek od Hustopečí ), kde vznikla v roce 2013 L.evandulová farma. Odkaz pro zájemnce https://www.kudyznudy.cz/aktivity/levandulova-farma-z-jizni-moravy a https://www.levandulezmoravy.cz/o-nas/. A ještě pochvala za pěkné fotky kytiček. Díky. :-)
Dana Puchalská
Nad'o,to je krásná fotogalerie. Děkuju.
Alena Tollarová
O této zahradě už pár let vím od kamarádky, která tam jezdí. Ale ještě jsem tam nebyla. Nalákala jsi mě, ale ještě chvíli počkám, až levandule rozkvete.
Vladislava Dejmková
Zahrada je opravdu moc pěkná.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.