Fotoreportáž: Levandulová zahrada
FOTO: autorka

Fotoreportáž: Levandulová zahrada

15. 6. 2021

Ano, levandulová zahrada opravdu existuje. Dověděla jsem se to v sobotu od syna, který mi oznámil, že v ní právě jsou a stojí za návštěvu. To byla voda na můj mlýn, levanduli a její vůni mám moc ráda, a kdybych mohla, tak bych ji měla všude. Mě nemusí nikdo dvakrát pobízet, bylo rozhodnuto a výlet se konal v neděli odpoledne.

Levandulová zahrada Anette je soukromá zahrada, která se nachází v malé obci Klapý v Litoměřickém okrese. Nad obcí se tyčí zřícenina hradu Hazmburk, takže lze spojit krásu v zahradě se zážitkem prohlídky historické památky. A zážitek to je, protože už  jenom cesta na vrchol kopce je něco, věřte mi, před lety jsem si to vyzkoušela na vlastní nohy. Zážitkem je i cesta do obce, protože se jedná o zemědělskou oblast, všude je rovina, všechno se zelená a Středohorské kopce máte jak na dlani.

Samotná zahrada není kdovíjak veliká, je využitý každý kousek země a osázen různými druhy květin, keři, stromky a hlavně levandulí. Je možné si zakoupit výrobky z levandule, dát si občerstvení a navštívit vinotéku, která nabízí lahvová vína, ale i stáčená, dobroty k vínu a lze si i telefonicky objednat. Nemají webové stránky, ale na jejich FB je možné zjistit jak telefon, tak otevírací dobu. Taky jsme neodolali a domů jsme si vezli dva litry vína. Na návštěvnosti bylo vidět, že lidé toto místo znají.

Zvu vás na procházku po Levandulové zahradě Anette v obci Klapý, vůni si musíte představit, a pokud budete mít cestu kolem, stojí to opravdu za návštěvu. Přeji hezké léto.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...