V červnu se snad opět sejdeme na třídním srazu!
Foto: archiv autora

V červnu se snad opět sejdeme na třídním srazu!

14. 4. 2021

Často si kladu otázku, čím to je, že se na setkání s bývalými spolužáky těším více než s jinými lidmi, kteří též prošli mým životem. Myslím si, že důvod nejlépe vystihl Jan Werich, který vysvětloval svým přátelům, proč se proboha vrátil z té báječné Ameriky do své rodné země. Jeho odpověď byla prostá: "Já tam s nimi v klukovském věku nehrál kuličky!"

Prožili jsme spolu dlouhých 9 let, získávali společně první životní zkušenosti, naučili jsme se respektovat různé odlišnosti povah a charakterů a prožívali jsme i první lásky převážně platonického charakteru. Postupně se vytvářelo tzv. pevné jádro třídy, kde se sešli aktivní a podobně smýšlející jedinci. A právě na některém z nich záviselo, jestli se třída v dospělosti bude scházet nebo ne.

U nás první setkání proběhlo až po padesáti letech od nástupu do I. třídy. Naše Líba moudře počkala, až se přeženou aktivní léta ve znamení rodičovství, budování kariér, ale i (proč to nenapsat) na dobu, kdy už nám mužům poklesne testosteron na hladinu, která zaručí, že nebudeme chtít realizovat své erotické sny z mládí. Dlužno říci, že to při tom, jak některé ty 55-ky vypadaly, nebyl lehký úkol!

Letos v červnu, kdy už bude většina z nás naočkovaná, by to konečně mohlo vyjít! Budeme si mít toho tolik vyprávět o tom, jak jsme přežili covid a jak nám změnil naše životy.

Na přiloženém snímku je oslava mých 70-tých narozenin, kterou jsem pro zdravé jádro uspořádal v Plzni těsně před říjnovým uzavřením restaurací. Líba - "duše našich setkání" a bývalá reprezentantka ČSSR, ikona plzeňské házené, je druhá zprava při pohledu na snímek.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Nikdy jsme neměli žádný sraz ze základní školy. Docela mě to mrzí, protože některé spolužačky i spolužáky bych docela ráda viděla. Scházíme se jenom coby bývalí gymnazisté. Letos naše gymnázium slaví 100 let od svého založení, ale obávám se, že bez nás. Tak snad ještě nějaký sraz stihneme. Vám ať se to určitě podaří také.
Marie Měchurová
Třídní srazy miluju. Manžel vždycky říká: "Nemáš těch srazů nějak moc"? Na základní školu jsem chodila do dvou míst a ještě míváme sraz ze střední. Bohužel už nás u stolu ubývá, s tím ale nic neuděláme. Tak si užijte !!
Zdenka Soukupová
Na třídní srazy ráda chodím. Od základky i od střední školy. Já totiž musím, protože je organizuji. Včetně různých kulturních a sportovních akcí. S tím mi ale vždycky někdo pomáhá. Už mám od obou skupin dotazy, kdy zase něco bude. Snad se dočkáme. Václave, přeju veselý sraz.
Jan Zelenka
Na naše gymnaziální srazy jsem nechodil v žádném případě posuzovat atraktivitu již postarších spolužaček, ale vrátit se s ostatními na chvíli do mladých let. Letos máme 60 let výročí od maturity. Snad nám vládní opatření dovolí toto úctyhodné výročí náležitě oslavit.
Hana Řezáčová
Já teda nevím na co si spolužáci -muži níže stěžují :-) Co já mám zkušenost ze ZDŠ či gymnázia, tak holky vypadají úplně stejně - stejná váha, stejné účesy, některé vypadají i líp. Ale kluci "zmužněli" - bříška, šediny, pleše ... Ale je to jedno, hlavně, že se rádi scházíme. Příští rok je 50 let od naší maturity, tak snad už bude vše OK a všichni se sejdeme ...
Martin Vrba
Jo - někdy až pohled na holky z naší školky po 30 letech je balzámem na naše zraněné duše. To si pak řekeme tu trochu pozměněnou větu z „Knoflíkové války“, která původně zní: "Kdyby sem to byl býval věděl, tak bysem sem nechodil" na „Kdybych to byl býval věděl, jak odkvete, tak bych tehdy za ní pořád marně nechodil“. Ale pak, když se na sebe kouknu do zrcadla, tak si já raději nechám vzpomínku na tu krasavici Šmejkalovou ze ZDŠ v Malešicích takovou, jakou jsem ji tehdy neskonale tajně miloval a výzvu k třídnímu srazu ngoruji stejně, jako ona tehdy ignorovala mne.:)
ivana kosťunová
na srazy ze základky chodím velmi ráda - díky dvěma "klukům", kteří je obětavě pro nás organizují každý rok. Zřejmě patřím k tomu zdravému jádru. :))
Zuzana Pivcová
Zvykla jsem si na srazy ze základní školy v Lomnici nad Popelkou a vždy se na ně těšila. Slibovali jsme si, že se budeme scházet když ne každý rok, tak alespoň po 2 letech. Naposledy jsme se viděli 2019. Mezitím, jak jsem se dověděla, zemřel další spolužák. Co bude dál? Vám přeji ještě hodně příjemných srazů.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.