Když jsem na portál i60 začala chodit, tak jsem se domnívala, že je to určeno seniorům pro zábavu, komunikaci a sdílení. Prostě vyplnění volného času každého čtenáře a možnost se nějak zapojit . Asi nejvíc sleduji a využívám soutěž "Foto dne". Ale vnímám tam nezdravou rivalitu. Myslela jsem si, že je to určeno pro naprosté laiky, kteří mají fotografování jako koníčka pro vyplnění svého volného času. I možnost se nějak zapojit mezi ostatní a sdílet své úspěchy i nezdary. Mnozí se díky tomu zdokonalili, ale profesionálním fotografům se nevyrovnají a ani to nejsou jejich ambice. Existuje spousta fotografických soutěží, kde fungují odborné poroty. A každý má možnost si vybrat, jakých cílů a ocenění chce dosáhnout. Nechme tuto soutěž na bázi sdílení a radosti ze svých fot. Vynechme vzájemné napadání a osočování. Každý jsme jiný. Každý je jinak cílevědomý, jinak schopný a každý má jiné vybavení. Ale určitě fotí rád, rád se o svá fota podělí i si prohlédne snímky ostatních. Ale také rád uvidí své foto na karuselu. Nechme na hodnocení pouze jednu hvězdičku...líbí/nelíbí. Každý vnímáme věci jinak. Co se líbí jednomu, nemusí se líbit druhému. A nechme volbu na redakci bez zášti. A buďme vděční za to, že se starají o to, abychom tu mohli vůbec komunikovat.
Vztahy
20. 1. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Daniela Hessova
20.1.2020 12:57
Přeji všem hezký den. No...proč jsem psala. V žádném případě nemám nic proti přirozené rivalitě. Je snad normální, že chceme dokázat něco lépe než ostatní. Ale vadí mi, že jsme schopni si veřejně ubližovat hodnocením nebo i slovy. Je tu možnost si to vyříkat osobně. Když už máme tu možnost sdílet fota s ostatními, nekažme si to vzájemnými přemi a povyšováním nad ostatní. Pokud si v tom ovšem nelibujeme. Myslím, že nedělá nikomu dobře to číst veřejně. Ono dát počet hvězdiček podle svých pocitů je diskutabilní. Už se tu psalo o jakémsi rozdělení. Nemyslím, že by to bylo dobře, Většina určitě fotí pro potěšení a má to jako koníčka pro vyplnění svého volného času. A pak vítá tu možnost to zde sdílet. Další smysluplně trávený čas místo nicnedělání. Někdy se foto vydaří, někdy ne. Možná se chtěl jen podělit o něco, co ho zaujalo, ale foto nevyšlo na 100%. Jak to potom hodnotit? Myslím, že se snaží každý dle svých možností. Buďme proto rádi, že tu možnost máme a buďme na sebe milí!
ivana kosťunová
20.1.2020 11:53
Spory na foto dne sleduji, ale nezapojuji se do nich, protože já sama nefotím. Na základě mých postřehů není rivalita vůbec na škodu, pomáhá lidem vypracovat se a dosáhnout vyšších met, více však škodí nenaplněné ambice těch, kteří si nepřipustí, že přeci jenom nejsou tak dobří, jak se domnívají. Ale s tím si nedokáže poradit žádná redakce, žádný zásah zvenčí to nevyřeší. Proto si myslím, že nejlépe bude nechat věci tak, jak jsou. Jsme dospělí lidé a tak bychom se s nastavenými podmínkami umět vypořádat. Při sportovním utkání také soudce nebude nastavovat podmínky podle toho, jak to vyhovuje nám, ale drží s zavedených pravidel. U vás, paní Věro velmi oceňuji, že jste se rozhodla tento problém veřejně provětrat
Irena Mertová
20.1.2020 11:40
Nechala bych to tak, jak je nyní nastaveno. Pokud dávám fota na FD, ráda vidím, komu se fotka líbí - a kdo tam chodí denně, tak už hodntotitele trochu zná a ví, jak a proč kdo hodnotí :-)
Věra Ježková
20.1.2020 11:22
Milá jmenovkyně, souhlasím s vámi. Diskusí na toto téma proběhlo již hodně. Je plně v kompetenci redakce, jak hodnocení pojme. Podle mne by bylo nejlepší hodnocení anonymní: kdyby šlo zařídit, že každý by každý den dostal příslušné pořadové číslo. :-)
Zuzana Pivcová
20.1.2020 09:20
Ono se říká Čím víc hlav, tím víc rozumu, ale rozum s sebou logicky přináší i různé problémy. Sladit myšlení všech není možné. Já jsem zde před pár lety také byla ambicióznější, ne v soutěži s někým, nýbrž sama se sebou. Ale čas obrousí hrany. Ze všeho zbylo jen přání udělat někomu radost.
Mirek Hahn
20.1.2020 09:14
když se nad tím zamyslím...., tak mi vychází, že soutěživost je v pozadí mnoha společenských problémů :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 45. týden
Co se děje na podzim v přírodě? Tak právě o tom je vědomostní kvíz tohoto týdne. Kolik tentokrát získáte bodů?
AKTUÁLNÍ ANKETA
Nakupujete vánoční dárky prostřednictvím e-shopů?
Ano, hlavně proto, že je to snadné a rychlé
Ano, hlavně kvůli výhodnějším cenám
Ano, ale jen výjimečně (např. není v blízkosti prodejna, kde bych zboží koupil(a)
Ne, hlavně proto, že zboží nevidím na vlastní oči a nemohu jej prověřit
Ne, protože nechci platit zboží kartou ani převodem