Hana Šimková
28.11.2019 06:46
Ještě, že nejsem mladá. To by koukali, co by se všechno dozvěděli. Ve svém stáří už je klidně nechám nahlédnout. Nic zajímavého.
Hana Šimková
26.11.2019 10:44
Pane Libore za chvíli budeme velmi čitelní.
Libor Farský
26.11.2019 09:26
Bez čipu pejska nebudou očkovat proti spalničkám. :-)
Mell Nova
25.11.2019 13:22
Já si myslím, že přibude nechtěných pejsků a štěňat, skončí někde vyhození, což není dobré.Dnešní chovatelé nevědí už svou hamižností, kolik si za pejska říct, byť bez rodokmenu.Dříve, když měl někdo psa , co vyloženě byl útěkář, ale vracel se domů, nikoho neohrožoval,tak bylo v pohodě.V dnešní době hrozí pokuty , i to, že ho už vůbec neuvidíte, i když byl drahý i jeho očkování, čipování.Pokud něco provede, byť za to nemůže, platí majiel.Divná a jiná doba nebo my, lidé?
Eva Mužíková
25.11.2019 10:47
Zkráceně, registrovat u svého veterináře, který není případně ochoten spolupracovat s ostatními, natož mnohdy třeba přes vánoční svátky není několik dnů k dostižení, je podle mne nedostačující. Když je registrováno v Národním, lehce majitele pejska najdou hlavně pracovníci útulku, či policie...
Eva Mužíková
25.11.2019 10:42
Trochu to upřesním... Ano, není Centrální registr, ale existuje dlouhá léta NÁRODNÍ registr zvířat. Tam jsem zavolala a přináším informace. Každý majitel očipovaného psa, když už to udělal a vydal peníze, aby to bylo dotaženo až do konce, měl by si otevřít stránky tohoto registru a vyplnit přihlášku. U čipu / štítku od veterináře/ který začíná číslem 203 se za registraci NEPLATÍ, u ostatních 199,-Kč. Já jsem měla Bertíka registrovaného takto a je to to nejlepší.. Pravda je, že se udělalo nařízení, vyhrožuje se pokutami, ale není to přes registraci u veterinářů dotažené do konce. Tak popřemýšlejte o mých slovech. Tel na Nár. registr je 607982195 Rybná 716/24 St. Město Ph 1 PSČ 11000
Hana Rypáčková
24.11.2019 16:40
Já už Vendu nedám a prý nemusím, když je tak starý, veterinář mi ho oočkuje i tak. Nedávno se známé ztratil pes bez obojku , očipovaný a najít majitele ani veterináře se nepodařilo. Objížděli útulky a tak ho našli.. Centrální registr není. Od ledna čipovaní možná v centrálním registru už budou.
Hana Šimková
24.11.2019 16:34
Oni totiž mimo pokuty ještě vyhrožovali. že nečipovaného psa nebudou očkovat proti vzteklině. To ale nevím vůbec proč.
Eva Mužíková
24.11.2019 13:19
Marie D., nechci být za " chytrou ", nemusíte souhlasit. Když není čipovaný pes registrovaný, ztratí se bez obojku kde jsou možné další informace, je mu pro nalezení majitele čip na nic. Nedá se podle něj v registru najít. Jinak je to opravdu každého věc, zda se rozhodne tak, či tak. Pouze riskuje případný finanční postih. S čím nesouhlasím, tedy snad se nemýlím, že u každého veterináře se vyplázne za čip jiná fin. částka, proč.??? Kdyby měla povinnost čipování za důsledek snižování počtu pořizovaných pejsků, taky bych to docela v některých případech uvítala...
Jana Šenbergerová
24.11.2019 12:34
Zatím ho nemám, ale do budoucna doufám, že majíc-li ho, budou mě aspoň trochu krmit a nechají mě lidsky dožít.
Načíst starší příspěvky