Jak se nedat!
ilustrační foto: pixabay.com

Jak se nedat!

10. 11. 2019

S podzimem sice padají listy se stromů, ale do schránek také padají složenky za nejrůznější výdobytky naší moderní společnosti. Jednou z nich je roční vyúčtování za energie. Před měsícem jsem jednu takovou obálku otevřela a málem mě to porazilo. Nedoplatek za elektřinu přes 5000 Kč.! To není možné, vždyť mi každý rok ještě vraceli přeplatek! Sedla jsem si, dala si kafe a začala přemýšlet. Prohlédla jsem si spotřebu za poslední roky a zjistila jsem, že mi asi omylem započítali do mé spotřeby i osvětlení naší ulice. Kde bych k takové spotřebě došla, když se u mě nic nezměnilo. Svítím úspornými žárovkami, vlastním běžné spotřebiče - TV, ledničku, pračku. A to jsem si postupně během roku vše koupila nové, protože staré odešlo. Pak jsem si vzpomněla, že mi před rokem vyměnili elektroměr a na něm jsem měla dvojnásobnou spotřebu než dříve. Zavolala jsem svého dodavatele a přála si reklamaci své spotřeby. Poslali odborníka, ten vyměnil zase elektroměr, že ten můj pošle na překontrolování. Zároveň mi ale řekl, že pokud bude v pořádku, revizi zaplatím - 2500 Kč. Věděla jsem, že je to risk, ale stále jsem trvala na svém, že jsem tolik nemohla spotřebovat. Čekala jsem do dnešního dne a obálku otevírala se strachem. BINGO! Měla jsem pravdu. Elektroměr byl vadný, spotřebu mi přepočítali podle posledních měření. Výsledek odeslali mému dodavateli a teď jen čekám, kolik budu platit skutečně. Kdybych nebyla odvážná, platila bych i nadále neskutečné ceny za proud. 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Jurečková
Každý se musíme bránit, jinak to nejde. Hlavně,že to dopadlo.
Lidmila Nejedlá
Sláva, Zdenko!
Marcela Pivcová
Mně se stala podobná situace s vyúčtováním za vodu. Napsali mi do spotřeby naprosto nesmyslné množství, což jsem zjistila při porovnání se spotřebou sousedky, která má stejnou garsonku. Samozřejmě jsem se nedala, napsala stížnost, vyfotografovala měřící přístroje - a nakonec místo doplatku přes 1700 Kč mi bylo několik tisíc vráceno.
Zdenka Soukupová
Zdenko, jste statečná a odvážná. Je vidět, že i proti gigantovi se lze ohradit. Gratuluju k vítězství.
Mirek Hahn
Dobrá práce.
Dana Puchalská
To je dobře, že to takhle dopadlo. Ano, občas musí být jedinec opravdu ostražitý.
Soňa Prachfeldová
Odvážnému štěstí přeje, je správné se ozvat.
Zdenka Jírová
Už je to vyřízené, asi polovinu mi vrátí, zbytek je oprávněný. Oddechla jsem si.
Alena Tollarová
Správně! Kdyby šlo o pár stovek, člověk by si asi zanadával a skousl to. Jenže pět tisíc, to už stojí za trochu toho adrenalinu!
Anna Potůčková
Nedala bych se také - nejsem bohatá, abych platila za něco, co jsem nespotřebovala …...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...