Hrbaté maso
Foto: autorka

Hrbaté maso

30. 8. 2019

Hrbaté maso

Spojení – hrbaté maso - je jaksi zvláštní, ale co se týká chuti, je to spojení výborné a rychlé.

Suroviny:
4 větší plátky krkovice, já měla zbytek plecka, myslím, že i kuřecí řízky či prsa mohou být
sůl, pepř
suché rohlíky
6 větších žampionů, nebo hlívy, lepší nápad – je čas hub, tak část těch, které patří do vašich úlovků
trochu sádla
1 větší vejce nebo 2 menší
zelená petrželka-kudrnka
trocha šunky, nebo šunkového salámu nakrájet na proužky
trochu mléka
10 dkg tvrdého sýra já měla jen zbytek Nivy

Postup:
Na sádle podusíme houby, ke konci přidáme uzeninu a lehce zarestujeme.
Suché rohlíky zalijeme horkým mlékem, necháme nasáknout, přebytek mléka vymačkáme. Lehce osolíme, přidáme houby s uzeninou, vejce, petrželku kudrnku a promícháme
Maso lehce naklepeme, okraje nařízneme, aby se nekroutily a z obou stran opečeme na sádle, aby se zatáhlo. Přendáme do pekáčku, přidáme i výpeček, osolíme maso a lehce opepříme. Na maso navrstvíme nádivku, lehce podlijeme, celý pekáček uzavřeme alobalem a dáme na 40minut péci. Pak odkryjeme alobal, posypeme sýrem a dáme ještě dopéci, než se sýr rozpustí.
Poté servírujeme s bramborem, hranolky, nebo kdo co má rád.
K tomu okurka, rajče, červená řepa, kyselá okurka, zelný salát...

Komu se sbíhají sliny na tuto pochoutku, nechť si nechá chutnat...

recepty
Hodnocení:
(5.1 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Nováková
Děkuji za komentáře.
Jana Šenbergerová
Já bych k tomu žádnou přílohu nepotřebovala. Pár suchých rohlíků nám zbylo po vnoučatech ... Ozdobit zelenou cibulkou a jednotlivá sousta prokládat ledovým salátem. Už cítím tu vůni. :-)
Marie Doušová
Dělám něco podobného ,ale plním tím kuřecí řízky. Je to mňamka. Ubrus na můj vkus moc barevný.
Jitka Hašková
Vypadá to zajímavě,ale já bych ten ubrus vyžehlila.
Zuzana Pivcová
Hanko, je to lákavé, ingrediencemi, ale i vizuálně.
Dana Puchalská
To může být dobrota a na tak hezkém stole, to musí chutnat ještě líp.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 50. týden

Blíží se vánoční svátky a s nimi návštěvy v rodinách, u známých, a také jiné společenské události. A tak si tentokrát vyzkoušíme, jaké máte znalosti z etikety.

AKTUÁLNÍ ANKETA