Hrbaté maso
Foto: autorka

Hrbaté maso

30. 8. 2019

Hrbaté maso

Spojení – hrbaté maso - je jaksi zvláštní, ale co se týká chuti, je to spojení výborné a rychlé.

Suroviny:
4 větší plátky krkovice, já měla zbytek plecka, myslím, že i kuřecí řízky či prsa mohou být
sůl, pepř
suché rohlíky
6 větších žampionů, nebo hlívy, lepší nápad – je čas hub, tak část těch, které patří do vašich úlovků
trochu sádla
1 větší vejce nebo 2 menší
zelená petrželka-kudrnka
trocha šunky, nebo šunkového salámu nakrájet na proužky
trochu mléka
10 dkg tvrdého sýra já měla jen zbytek Nivy

Postup:
Na sádle podusíme houby, ke konci přidáme uzeninu a lehce zarestujeme.
Suché rohlíky zalijeme horkým mlékem, necháme nasáknout, přebytek mléka vymačkáme. Lehce osolíme, přidáme houby s uzeninou, vejce, petrželku kudrnku a promícháme
Maso lehce naklepeme, okraje nařízneme, aby se nekroutily a z obou stran opečeme na sádle, aby se zatáhlo. Přendáme do pekáčku, přidáme i výpeček, osolíme maso a lehce opepříme. Na maso navrstvíme nádivku, lehce podlijeme, celý pekáček uzavřeme alobalem a dáme na 40minut péci. Pak odkryjeme alobal, posypeme sýrem a dáme ještě dopéci, než se sýr rozpustí.
Poté servírujeme s bramborem, hranolky, nebo kdo co má rád.
K tomu okurka, rajče, červená řepa, kyselá okurka, zelný salát...

Komu se sbíhají sliny na tuto pochoutku, nechť si nechá chutnat...

recepty
Hodnocení:
(5.1 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.