Blog novomanželky: Tajná svatba 3.
Z našeho archivu rok 2007

Blog novomanželky: Tajná svatba 3.

25. 8. 2019

Pššttt, já se tajně vdávám. Potřebuji to utajit před rodinou z takového prostého důvodu. Mám totiž v hlavě plán. Pozveme rodinu na narozeniny a součástí oslav bude kouzelnické vystoupení. Kouzelník nám vyčaruje krabičku se snubními prstýnky a poté by nás mohla oddat naše kamarádka zastupitelka. Návrh se líbí i ženichovi a začínáme plánovat.

Jako první bychom mohli vybrat termín.  Moje narozky jsou 30.9., Dimko má narozky 8.10., sobota mezi nimi je 5.10. - pěkné datum na svatbu, ne? A protože znám jednu šikovnou kouzelnici, ptám se na možnost vystoupení a vykouzlení prstýnků. A plány se začínají hatit. Datum 5.10. už má zadaný na jinou akci, nabízí až další sobotu. Co naděláme, vybíráme sobotu 12.října.  Zastupitelku jako první informujeme o našem plánovaném sňatku a prosíme ji, zda nás oddá. A druhý zádrhel. Je dost nemocná a na vykonání obřadu se necítí, nemáme se zlobit, nemá to být nic proti nám dvěma, má nás ráda, moc nám to přeje, ale pokud její přítomnost oželíme, bude jedině ráda. A jako zkušená oddávající radí, ať si kvůli termínu nejdříve dojdeme na matriku, protože každou sobotu se neoddává.

Dimko si připraví občanku a rodný list, ale já svůj  rodný list najednou nemůžu najít. První šuplík, druhý šuplík, třetí šuplík...nééééé, takový kousek papíru a já ho nemám a kvůli tomu se nevdám??? Nervózně znova prohledávám všechny složky o nájmu bytu, životní pojištění, důchodové připojištění, stavební spoření, různé dohody o brigádách, důchodový výměr, maturitní vysvědčení... Papíry lítají na všechny strany, jak v nich vztekle hrabu, už jsem zpocená hrůzou, že zůstanu na ocet. Heuréka, mám, můžu se vdát. 

Na úřadě matrikářka zkontroluje naše doklady a vypisujeme žádost o uzavření manželství. Jaké to má být datum? Dvanáctého října neoddáváme. Buď pátého nebo devatenáctého. Co jsem komu udělala? Dimko navrhuje vrátit se k původnímu termínu 5.10. To ale nemůže kouzelnice!!! To nevadí, vezmeme se pátého a rodinu a kouzelnici pozveme dvanáctého. Dohodnuto. Jaké jméno bude používat po svatbě nevěsta? Protože o tom už jsme doma mluvili, z možností vybíráme to, na čem jsme se spolu shodli. Dimko má řecké příjmení Vamblekis. Já dál zůstanu Červenková a Dimkovo příjmení si přidám v ženském tvaru, budu teda Helena Vambleki Červenková. 

Svatby v seniorském věku moc časté nebývají. A proto jsme požádali Helenku, aby o svatbě, jejích přípravách, ale i nejrůznějších pocitech svých či svého nastávajícího, psala blog. Helenka souhlasila, a tak od dnešního dne sledujte její "Blog novomanželky".

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květuše Pinkasová
6.10. den po svatbě čtu článek 3. Nevěděla jsem, že po prvním následují další. Aspoň znám dnes příjmení nevěsty. Je pěkné! Hodí se mi na úterý, když bude schůzka seniorů v kině...
Libor Farský
Z obrázku čiší krásná idylka, prima.
Lenka Hudečková
Souhlasím s Marcelkou B., hezky jsi to napsala :-)
Marcela Broumová
Helenko, jste krásně nápadití a hraví. Díky, že jsem součástí, bavíte mě moc.
Soňa Prachfeldová
Napínavé, a´t vše vyjde :-)
Hana Rypáčková
To jsem zvědavá na všechny překážky, taky na reakci rodiny, jestli ti opravdu netuší. 5.10 je na Štiříně Větvička, to bycho děvčata mohla Helče fandit taky ze svarbového prostředí, ale svatba tam nebude, jen prohlídka veřejná.
Jarmila Komberec Jakubcová
Helenko rozhodnutí o obou příjmeních je rozumné. I já jsem sice přijala příjmení svého manžela, ale nechala si i původní. Jen dnes při podpisu mi to trvá déle. Na úřadech bohužel se na mně koukají trochu divně.
Eva Mužíková
Super Helčo, pokračuj.
Anna Potůčková
No asi Helenko znáš, že jsem ti původně rozuměla, že Dimko má příjmení VEMBLECHY ty by jsi byla po snatku VEMBLECHOVÁ! To je ale super čtecí seriál ta Vaše Tajná svatba !
Jitka Hašková
Budete mít určitě štěstí, protože já mám 5.10. narozeniny.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.