Blog novomanželky: Tajná svatba 3.
Z našeho archivu rok 2007

Blog novomanželky: Tajná svatba 3.

25. 8. 2019

Pššttt, já se tajně vdávám. Potřebuji to utajit před rodinou z takového prostého důvodu. Mám totiž v hlavě plán. Pozveme rodinu na narozeniny a součástí oslav bude kouzelnické vystoupení. Kouzelník nám vyčaruje krabičku se snubními prstýnky a poté by nás mohla oddat naše kamarádka zastupitelka. Návrh se líbí i ženichovi a začínáme plánovat.

Jako první bychom mohli vybrat termín.  Moje narozky jsou 30.9., Dimko má narozky 8.10., sobota mezi nimi je 5.10. - pěkné datum na svatbu, ne? A protože znám jednu šikovnou kouzelnici, ptám se na možnost vystoupení a vykouzlení prstýnků. A plány se začínají hatit. Datum 5.10. už má zadaný na jinou akci, nabízí až další sobotu. Co naděláme, vybíráme sobotu 12.října.  Zastupitelku jako první informujeme o našem plánovaném sňatku a prosíme ji, zda nás oddá. A druhý zádrhel. Je dost nemocná a na vykonání obřadu se necítí, nemáme se zlobit, nemá to být nic proti nám dvěma, má nás ráda, moc nám to přeje, ale pokud její přítomnost oželíme, bude jedině ráda. A jako zkušená oddávající radí, ať si kvůli termínu nejdříve dojdeme na matriku, protože každou sobotu se neoddává.

Dimko si připraví občanku a rodný list, ale já svůj  rodný list najednou nemůžu najít. První šuplík, druhý šuplík, třetí šuplík...nééééé, takový kousek papíru a já ho nemám a kvůli tomu se nevdám??? Nervózně znova prohledávám všechny složky o nájmu bytu, životní pojištění, důchodové připojištění, stavební spoření, různé dohody o brigádách, důchodový výměr, maturitní vysvědčení... Papíry lítají na všechny strany, jak v nich vztekle hrabu, už jsem zpocená hrůzou, že zůstanu na ocet. Heuréka, mám, můžu se vdát. 

Na úřadě matrikářka zkontroluje naše doklady a vypisujeme žádost o uzavření manželství. Jaké to má být datum? Dvanáctého října neoddáváme. Buď pátého nebo devatenáctého. Co jsem komu udělala? Dimko navrhuje vrátit se k původnímu termínu 5.10. To ale nemůže kouzelnice!!! To nevadí, vezmeme se pátého a rodinu a kouzelnici pozveme dvanáctého. Dohodnuto. Jaké jméno bude používat po svatbě nevěsta? Protože o tom už jsme doma mluvili, z možností vybíráme to, na čem jsme se spolu shodli. Dimko má řecké příjmení Vamblekis. Já dál zůstanu Červenková a Dimkovo příjmení si přidám v ženském tvaru, budu teda Helena Vambleki Červenková. 

Svatby v seniorském věku moc časté nebývají. A proto jsme požádali Helenku, aby o svatbě, jejích přípravách, ale i nejrůznějších pocitech svých či svého nastávajícího, psala blog. Helenka souhlasila, a tak od dnešního dne sledujte její "Blog novomanželky".

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%