Ilustrační foto: pixabay.com
Děti, psi a kočky jsou božstvo. Čím vás ještě překvapí Řecko?
2. 7. 2019Toaletní papír se nehází do záchodové mísy, autbus nejezdí podle jízdního řádu, z taverny se po jídle nespěchá. Co dalšího vás může zaskočit v Řecku?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
15.7.2019 10:44
Řecko je kouzlené a svými zvyky velmi originální. Nějaké zákazy a příkazy lidi moc nezajímají. Najezdili jsme v Řecku vypůjčenými auty stovky kilometrů a rychle jsme se přizpůsobili. Zejména co se týče rychlosti. Když jsme stíhali trajekt v Keramoti, já řídil jedno a žena druhé auto. Vezli jsme ještě jednu rodinu. na silnici, kde byla šedesátka a devadesátka jsem s nohou u podlahy jel 130 a moje žena mi přesto ujela. Trajekt jsme stihli tak tak. naši starší pasažéři však byli na infarkt.
Jarmila Komberec Jakubcová
2.7.2019 21:55
Řecko si s toulavými zvířaty neumí poradit. Je mi vždy moc líto hlavně kočiček, které pobíhají hladové okolo hotelů. Např. na Gran Canarii měly podobný problém a Španělé ho vyřešili tím, že je nechávají kastrovat. To samé jsem zažila i na La Manze. Řekové mají výborné víno, jídlo ale všude tak trochu binec. Problém s toaletami je pozůstatek po britském mandátu na některých ostrovech.
Dana Puchalská
2.7.2019 16:03
Kamarádka která je pověstná svojí láskou k němé tváři si z Řecka přivezla psa. Toulavý pes který nepoznal nic jiného než hlad. A jmenuje se Demis podle jednoho zpěváka. Teď už je to kus psa a mazel, ale když jsem ho viděla po příjezdu do Prahy, nevěřila jsem, že ho z toho veterinář vůbec dostane.
Věra Ježková
2.7.2019 12:47
Nejradši bych se nechala překvapit antickými památkami. V Řecku jsem nebyla. Po měsíčním pobytu v SSSR v 70. letech by mě toaletní ne/kultura nepřekvapila.
Zuzana Pivcová
2.7.2019 11:37
V Řecku, tedy víc na ostrovech než na pevnině, jsem byla několikrát. Něco ze zde uvedených poznatků potvrzuji. Řekové jsou totiž, alespoň z pohledu nás turistů, velmi pohodoví a benevolentní, řada věcí je nevyvede z míry, ani čas. Nemůžu však souhlasit s tvrzením, že vedle dětí jsou pro ně božstvem i kočky a psi. Kočky nechávají svému osudu a psy často, jak mi řekla servírka na Olympské riviéře, dovezou autem z Athén do letoviska na pobřeží a tam je vyhodí. Viděla jsem spoustu zdivočelých vychrtlých psů, kteří se mezi sebou rvali o živobytí. Hrozná dovolená.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA