Velké prsteny. Šokují, ale sluší
Ilustrační foto: pinterest.com

Velké prsteny. Šokují, ale sluší

27. 6. 2019

Čím větší, tím lepší. Nejlépe přímo obrovské. Řeč je o prstenech. Mnohé ženy se jich bojí a říkají: Sluší jen mladým, jsou příliš výrazné, nehodí se ke každému oblečení, jsou prostě divné. Jenže takový gigantnický prsten udělá divy.

Velmi často se dají koupit za výhodné ceny v různých přímořských letoviscích. Někdy jde o cetky za pár eur, jindy o ručně vyrobená díla místních umělců. Bývají stříbrné nebo jde o obyčejnou bižuterii.

Zpravidla je středobodem velký kámen. Jeden takový výrazný prsten dokáže povznést úplně jednoduché oblečení o stupeň výše. Hladké černé nebo bílé šaty, džíny a bílá košile a obrovská nepřehlédnutelná věc na prstu. To je styl, který často nosí sebevědomé ženy, které nechtějí splývat s davem.

Největší chybou je říkat, že se výrazné prsteny hodí pro mladé dívky a ne pro dámy vyššího věku. Ty často říkají: To si nemůžu dovolit, takový šperk poutá pozornost a zvýrazní staré ruce. No a co? Tady nejde o to, zda je třeba něco zakrývat či zvýrazňovat. Jde o to mít originální, výrazný, netuctový prsten, který světu dává jasně najevo, že originální, výrazná a netuctová je i jeho majitelka a je přece jedno, jestli je jí třicet nebo sedmdesát.

Tak tady je malá inspirace, ukázka, jak rozmanité prsteny se dají vypátrat ve zdánlivě obyčejných obchůdcích s bižuterií. A ještě: Ne, fakt je nemusíme nosit všechny najednou, jako mají modelky na snímcích. Ale když někdo chce, klidně může.

móda
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Danka Rotyková
Prsteny se mi líbí, ale na ty velké bych potřebovala povyrůst tak o 10 cm. Ale asi bych je neměla kam nosit, při domácích pracích by mně určitě překážely.
Věra Ježková
Pro mě je to děs-běs. Obecně nemám ráda šperky.
Dana Puchalská
Ale takové prsteny vyžadují perfektní manikúru. Jinak ztrácí svoji výjimečnost.
ivana kosťunová
Začnu nad nimi uvažovat :))
Zdenka Soukupová
Mě se prsteny líbí, i když je moc nenosím. Ale ty obrovské už se mi nelíbí. Jsou asi i nepraktické, určitě překážejí, i když si je žena vezme jen někam na posezení s přáteli nebo na procházku po pláži.
Zuzana Pivcová
Kov nenosím ráda, nějak mi nesedí a řetízek mě dokonce v letním horku pálí. Nosila jsem dřevěné prsteny, to byl takový úlet v době, kdy jsem chodila jen v oranžové. Bylo to výstřední, ale mnoha ženám se to líbilo, i v cizině. Dnes nenosím nic. Velkými prsteny byla pověstná režisérka Věra Chytilová.
Blanka Bílá
Zvláštní, před chvílí jsem vzpomínala na prsten, co se mi moc líbil v dětství, byl mé maminy, stříbrný, osázený českým granátem.Půjčovala jsem si ho, samozřejmě bez dovolení.Těch prstýnků, co jsem za dob mládí postrácela,asi to zná každá...Od mého muže mám tři, vzpomínkové, můj snubní, tenkrát mi byl volný, dnes nenavléklu, tak to měla i mamina, je mi jen maželův.Dnes to mám tak, že je nenosím, jen když je hodně vyjmečná situace.Moc se mi líbí stříbro i s kameny, tak to mají i mé děti.Veliké šperky nemusím, jsem menšího vzrůstu a bylo by to asi jako pěst na oko.Navíc, v zaměstnáních, kde jsem pracovala, muselo se vše sundat z bezpečního hlediska.
Marie Doušová
Já nenosím vůbec žádné prsteny. Prsteny se mi líbí,ale nenosila bych je.Překážely by mi v denním životě.
Jitka Hašková
Pro mě je nesmyslné nosit tak velké prsteny, i když by to mělo být jen na slavnostní příležitost. Je to nepraktické, to aby měla žena služku, která za ní všechno udělá.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.