Ilustrační foto: ingimage.com
Jak se zbavit výčitků svědomí
4. 6. 2019Každý člověk v životě udělal něco, kvůli čemu ho trápí výčitky svědomí. Někdo byl nevěrný své ženě, jiný opsal diplomku, žena lhala muži o své minulosti...
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lenka Kočandrlová
19.1.2020 14:00
Vidím,že se chyba neopravila ani za 7 měsíců...Mám z toho úplný výčitek!!!
Danka Rotyková
21.6.2019 18:45
Také jsem určitě ve svém životě zažila chvilky, kdy jsem měla výčitky svědomí. Ale zřejmě to nebylo tak zásadni, abych si to celý život vyčítala. Naopak, svému synovi jsem poradila, aby se v případě podobném neuzavíral do sebe a svůj prohřešek (?) pravdivě sdělil tomu, ke komu má důvěru. Budu ráda, když se o to trápení podělí. V případě velmi citlivých povah je to asi rozumější, mnohdy takový člověk svoji vinu přeceňuje. Takoví lidé dokážou obvykle odpustit všem, jen sobě ne.
Eva Kopecká
5.6.2019 19:16
Je člověku škodlivé trýznit sám sebe něčím, co by většina obecně za podstatné nepovažovala. Samozřejmě, škodit druhým a nemít z toho ani trochu špatný pocit, je nefér, to je jasné. Ale co komu pomůže, když v sobě někdo celá desetiletí nosí výčitky kvůli něčemu, nad čím by ten, koho se to týkalo, už jen asi mávl rukou, kdyby se to dověděl. Naše babička si jednou vzpomněla, že asi v šestnácti chodila s klukem, kterému, když se rozešli, nevrátila prstýnek. Bylo vidět, že má pocit dluhu. Že se i stydí za to před jeho maminkou. Snažila jsem se potlačit smích. Ta věc jistě ze zlata nebyla, ba ani ze stříbra, a ten kluk jí ho dát chtěl a jistě nestál o vrácení. Dneska, kdy je naší babičce 80, kde by tehdejší lásku svých nějakých šestnácti let asi hledala, a kde by našla jeho matku....Docela by mě zajímalo, jestli ten šperk vlastně ještě má....A to jsem se nezeptala. Připomínat jí to nebudu. Možná by byla schopná mě zaúkolovat, abych se pokusila tu rodinu vygooglit...?
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA