Gipsy. Odvážný styl, který seniorkám sluší
Ilustrační foto: pinterest.com

Gipsy. Odvážný styl, který seniorkám sluší

10. 5. 2019

Výrazné barvy, dlouhé sukně, šály, šátky. Výšivky, potisky, hrubě pletené svetry. Takovému stylu se říká gipsy, neboli cikánský.

Mnohé ženy, které jsou nyní v seniorském věku, ho nosily v době svého mládí, kdy byly v módě rozevláté sukně a bohémský vzhled. Je však nesmysl říkat: To už se ve vyšším věku nehodí. Je tomu právě naopak.

Tento styl totiž splňuje mnoho z toho, co dámy vyššího věku od módy očekávají. Sukně jsou dlouhé, pohodlné. Halenky jsou volné. Šátky a šály milosrdně zakryjí nějaký ten nedostatek či přebytek. Barvy jsou výrazné, takové jaké mnohé starší ženy mají rády, protože mají pocit, že je takzvaně rozzáří. Přesto se tohoto stylu mnoho žen bojí, protože jim připadá příliš výrazný, provokativní, zkrátka neobvyklý. Je pravda, že takto oblečená žena na ulici poutá pozornost.

Na druhé straně o ní nikdy nikdo neřekne, že si hraje na mladistvého diblíka, že je poněkud směšná. To rozhodně ne. Je to styl, který vyznávají umělkyně, ženy svobodomyslné a sebevědomé. Zkrátka takové, které nechtějí být usedlé šedé myši splývající s davem a je jim úplně jedno, že za jejich zády sousedky říkají: Ta má ale ránu, co?

Někdo tomu říká rána, někdo zábavná móda, někdo touha odlišit se. Někdo tento styl odsuzuje, někdo obdivuje. A to je jeho podstata: Nikoho nenechá chladným.

Tak tady je malá ukázka žen, které se ve vyšším věku gipsy stylu nebojí.

móda
Hodnocení:
(3.9 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Kočandrlová
Paní Jano Tulejová,co jsou to bandeletky?? Neznám.Díky.
Marie Měchurová
Určitě bych si vybrala, mám ráda, když vypadá žena mladistvě i v důchodovém věku. Ne každá se ale odváží, něco takového si vzít na sebe.
Marcela Pivcová
Rozevlátou halenu, třeba i vyšívanou a barevnou, bych si klidně oblékla. Stejně tak bych vzala za doplněk nějakou šálu nebo šátek. Dlouhé šaty ne, jsem přesvědčena, že by mi neslušely.
Jana Tulejová
Vzkaz pro paní Kočandrlovou: na "šoupání stehen" doporučuji bandeletky. Výborný nápad.
Zuzana Pivcová
Jsou to modely pěkné a většině vyobrazených žen stylově padnou. U mě to není otázka, zda se tohoto stylu ve vyšším věku bojím. Ale jako sportovní typ bych se takto oblékat nechtěla.
Eva Holá
Tak jsem se dívala na reklamní fotky v "gypsy" stylu a také na oblečení v Jungmanové ulici. To se nedá srovnat. I když tady je také snaha,ale převládá barva hnědá a její odstíny, nejsou tam veselé šaty..Ty bílé šaty s výšivkou jsou prostě úžasné ale jsoiu pouze na obrázku.Jsem seniorka 70 let ale s chutí bych si takové šaty vzala.Ze zdravotních důvodů už na Malorku nepoletím, takže si mohu jen o nich zdát.:=((((
Lenka Kočandrlová
Jak píše paní Puchalská,podobné modely nosily v 70.letech tzv.hipísačky,my nosily mini a ony maxi sukně. Podle mého názoru jsou to vhodné modely pro tzv. "jurodivé" ženy,jako byla herečka pí.Fialová,takové ty skryté "čarodějnice".Mně by v tom dobře nebylo,raději si vezmu osvědčené kalhoty,v nich se mi stehna do krve neodřou.Sukně žádné ani nemám,nejsem tlustá,ale to šoupání stehen mi znechutilo sukně už dávno.
Dana Puchalská
Paní Ellen Z. Matějová ty batikované a rozevláté modely jsem nosila někdy okolo roku 1972 až 1976 taky. Jezdila jsem si pro inspiraci na ně na Bertramku. A pak jsme je s kamarádkou Libuškou doma tvořily. Len, plátno, drhání a výšivky to bylo naše. A žebradla přes rameno a na nohách tzv. Kristusky. Ale teď bych na to už neměla odvahu. Nosím ale ráda různé barevné šály a pašmíny i s kašmírovými vzory.
hana čechová
Mě se to líbí, číší z toho pohoda, svoboda, volnost i radost. Proč se oblékat pořád všichni stejně. Je to super. Jak pán napsal, že by doma starou indiánku nechtěl, tak já bych zase nechtěla být stará tuctová ženská s trvalou na hlavě.
Jan Jirak
no tak, starou indiánku bych fakt doma nechtěl

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...