Ilustrační foto: ingimage.com
Dělám to pro tvé dobro aneb Když příliš péče škodí
30. 4. 2019
Už jsi snědl jogurt? Musíš si dát jogurt každé ráno, tak neodmlouvej. Vezmi si ty teplé ponožky. Ne, nesmíš jíst ty buřty. Prostě nesmíš, víš přece, že ti uzeniny nesvědčí. Neodmlouvej, starám se o tebe, dělám to pro tebe. Ne, to nejsou věty, které říkají rodiče malým dětem. Tyto věty velmi často slyší od svých blízkých senioři.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Puchalská
30.4.2019 21:19
Přátelé, přílišná péče co? Přílišná péče škodí!!!! Danka R. má recht.
Věra Ježková
30.4.2019 20:51
O partnera pečuji přiměřeně. Vím, že se o sebe umí postarat sám. Dlouhá léta jsem zažívala nadměrnou péči maminky. Vím, že cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly.
Květa Řičánková
30.4.2019 19:57
Starala jsem se 12 let o maminku,těžká kardiačka,osteoporóza a zlomený krček - byla na vozíku.Nikdy jsem jí nenutila jídlo které neměla ráda.Chutnalo jí vše kde bylo zelí + bůček,nechtěla libová masa raději vajíčko,měla ráda sladké.Dožila se 88 a půl roku
Danka Rotyková
30.4.2019 13:19
Žij a nech žít. Tohle přísloví některé ženy neznají a svou péčí otravují život druhým. Nevím, kde na to celý život berou energii.
Věra Halátová
30.4.2019 12:38
To je nedostatek jiné činnosti. Ta žena, o které jste psaly (ty články píší ženské) nedávno, co je tak aktivní, že leze svému manželovi na nervy a musí se to "řešit" na veřejnosti, ta zcela určitě tomu muži nepředpisuje, co má jíst, jak často, nakontroluje jeho spánek, vyměšování a jiné pitominy. Když mi kdysi jedna spolupracovnice říkala, že dbá na to, aby její manžel každý den snědl jedno jablko a nějakou zeleninu, že prostě "to ta ženská musí na to dbát" - to jí bylo něco přes třicet a mně o jeden rok méně, tak jsem jí říkala, co jsem cvok, abych pozorovala mužského co jí, co dělá. Je dospělý a samosprávný. On taky nekontroluje, jestli jím jogurty nebo kus masa. Mne by to obtěžovalo, taková "péče". Jedna starší žena, 75 roků, svobodná matka s jednou dcerou, která dnes už má 45 roků - o jedno dítě se nestará, to má v péči otec, druhé dítě má dvouleté - ta kontroluje matku - co jedla, jak spí. Teď jí předepsala jakousi křemelínu, že ji musí denně polykat. V těchto konkrétních vztazích vidím něco, co je zralé pro psychiatrickou léčebnu.
Zdenka Soukupová
30.4.2019 12:01
Ty dámy to jistě myslí dobře, ale dělají to úplně špatně. A otrávení jsou pak oba. Já jen doufám, že s do podobné situace nedostanu. Souhlasím s paní Růženou i Janou.
Jana Šenbergerová
30.4.2019 09:54
V žádné z těchto rolí bych se necítila dobře, tak snad se do žádné nedostanu.
Růžena Kuželková
30.4.2019 09:41
Jediná rada - utnout to hned v prvopočátku - když budu něco potřebovat,tak si řeknu,jinak mě nechte žít.Co víc k tomu dodat,snad jestli to nepochopí,tak "přidat na hlase"
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA